Kaune pavasaris prasideda saulėtu Kazimieru

2013-03-10, 08:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 8-10 d. skaisčios pavasario saulės ir lengvo šaltuko lydima Kaune vyksta Kazimiero mugė. Gražiomis šventės atidarymo tradicijomis, gausia kultūrine programa, dalyvių ir lankytojų skaičiumi garsėjantis Kazimieras - populiariausias miesto renginys pavasarėjančiame Kaune. Žemės ūkio ministro vardu Kazimiero mugės dalyvius, lankytojus ir organizatorius sveikino žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas.

Tryliktąjį kartą mugė pradėta teatralizuota renginio dalyvių eisena nuo šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki muzikinio teatro sodelio, kur scenoje skelbti mugės atidarymą išsirikiavo visas būrys politikų ir svečių, Kauno miesto meras, mugės rėmėjai, globėjai, žemdirbių savivaldos atstovai.

Be tokiame renginyje sveikinimus lydėjusių raginimų gerai apsipirkti ir nepamiršti derėtis, įvertinti tautinio paveldo gaminius, skaniai pavalgyti, pagerbti ir kazimierai su kazytėmis bei Tarptautinės moters dienos proga – moterys. Žinoma, kaip jau įprasta, Kazimiero mugės pabaigą Kaune lydi viena svarbiausių visai Lietuvai Kovo 11–osios šventė. Tad miestiečiai ir Kauno svečiai kviesti renginiuose drauge paminėti ir šią įsimintiną datą.

Nuo 1999 m. vykstančios Kazimiero mugės pagrindinis organizatorius - Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga (LŠŪS). Jos pirmininkas Vidas Juodsnukis teigia, kad per tris mugės dienas ją kasmet aplanko apie 100 tūkst. lankytojų.

Kazimiero mugėje visada gausu prekiaujančių ūkininkų, bitininkų, duonos kepėjų, ekologinės produkcijos gamintojų, amatininkų, tautodailininkų, aludarių, kalvių, vytelių pynėjų. Dalyvauja ne tik prekeiviai iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Lenkijos, Danijos, Indijos. Iš viso mugėje priskaičiuota apie 1,2 tūkst. prekeivių.

Šiemet renginys išsiskiria puikia organizacine tvarka: pačiame mugės centre vienoje vietoje suburti tautinio paveldo puoselėtojai, tolygiai paskirstytos maitinimo paslaugas teikiančių įmonių vietos, ant prekystalių akį traukia didesnė, įvairesnė originalių ir įdomių amatininkų darbų pasiūla ir pan.

Išskirtinio mugės dalyvių dėmesio ir gerų atsiliepimų sulaukė naujasis LŠŪS paviljonas. Laisvės alėjos pabaigoje prieš teismo pastatą kelis šimtus metrų nusitęsusi šviesi stoginė su stalais, gausiai nukrautais išvaizdžia ūkininkų pagaminta produkcija, tiesiog apgulta pirkėjų.

Kaip ir pernai, Kazimiero mugė vyksta Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje (nuo šv. arkangelo Mykolo bažnyčios iki Rotušės aikštės). Dvejose scenose koncertuoja folkloro ansambliai, kapelos, vaikų ir jaunimo kolektyvai.

Renginys iš dalies finansuojamas Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos priemonės „Techninė pagalba“ veiklos srities „Nacionalinis kaimo tinklas“ šeštosios krypties lėšomis.

Žemės ūkio ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24