Mokomajame pulke bazinius karinius mokymus pradėjo septynioliktosios laidos kariai

2013-03-05, 09:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 4 dieną į Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos Mokomąjį pulką atvyko septynioliktosios bazinių karinių mokymų (BKM) laidos kariai. 12 savaičių mokymus pradeda 63 jaunuoliai.

„Kario kelią pasirinkau vedama patriotinių paskatų. Džiaugiuosi, kad yra galimybė tarnauti ir merginoms“, – kalbėjo viena iš mokymus pradedančių merginų Vika Vaitekūnaitė. Mergina pridūrė, kad jei sėkmingai baigs bazinius karinius mokymus ir patiks kario duona, liks tarnauti Lietuvos kariuomenėje. Būsimoji karė yra baigusi Kauno technologijos universitetą ir įgijusi taikomosios fizikos specialybę.

Į BKM kviečiami visi norintys 18–38 m. vyrai ir moterys. Jaunuoliams, baigusiems 12 savaičių trunkančius bazinius karinius mokymus, įskaitoma privalomoji pradinė karo tarnyba, sėkmingai baigę mokymus pretenduoja sudaryti profesinės karo tarnybos sutartis.

Jaunuoliams, atlikusiems bazinius karinius mokymus, yra numatytos skatinamosios priemonės – dalies sumokėtos studijų kainos kompensavimas, darbo ir įdarbinimo subsidijavimas, pirmenybė darbinantis į valstybės tarnybą, kai keli kandidatai surenka vienodus rezultatus ir kitos. Šiais metais planuojama į BKM pakviesti 700 karių.

Mokomojo pulko informacija

www.lietuvosvalstybe.com  

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24