Gabrieliui Liaudanskui – Svarui – apdovanojimas už pilietinį aktyvumą

2013-03-04, 13:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė už savanorišką visuomeninę veiklą ir pilietinį aktyvumą ordino „Už nuopelnus Lietuvai" medaliu apdovanojo Gabrielių Liaudanską - Svarą. Apdovanojimas skirtas Valstybės atkūrimo dienos proga, tačiau Vasario 16-ąją atlikėjas jo atsiimti negalėjo.

„Aktyvi žinomų žmonių pilietinė ir visuomeninė veikla - geras pavyzdys jaunajai kartai, kad mūsų šalies laisvė yra tiesiogiai susijusi su atsakomybe. Atsakingai gyventi, rūpintis tais, kuriems reikia pagalbos, padėti vieni kitiems - tai laisvos šalies laisvų žmonių pareiga. Kuo daugiau mūsų valstybėje bus tokių žmonių - tuo stipresnė bus Lietuva", - sakė šalies vadovė.

Gabrielius Liaudanskas aktyviai prisideda prie jaunimui, paaugliams ir vaikams skirtų socialinių projektų prieš patyčias, smurtą ir narkomaniją. 2010-aisiais jis buvo paskirtas Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi Lietuvoje ambasadoriumi, dalyvavo „Maisto banko" akcijose bei jaunimą dalyvauti rinkimuose skatinančioje pilietinėje iniciatyvoje „Man Ne Dzin".

Muzikantas bendradarbiavo įgyvendinant programą „2008-ieji - skaitymo metai", nuolat dalyvauja skaitymo skatinimo iniciatyvoje „Skaityk ir dovanok". 2009-aisiais kartu su būriu lietuvių leidosi į dviejų savaičių ekspediciją „Misiją Sibiras".

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24