Išgelbėtas į properšą Kuršių marių lede įsmukęs žmogus

2013-03-04, 12:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 4 dienos ryte išgelbėtas į properšą Kuršių marių lede įsmukęs žmogus. Gelbėjimo operaciją koordinavo Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras. Skęstantį vyrą, operacijai pasitelkus Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos laivą ant oro pagalvės „Viesulas“, pavyko išgelbėti. Vyras išvežtas į ligoninę, pavojus jo gyvybei negresia.

Pranešimą apie Klaipėdoje, ties Kairių gyvenviete skęstantį žmogų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro kariai gavo iš Bendrojo pagalbos centro gavo apie 8 val. Per pusvalandį trukusią gelbėjimo operaciją nukentėjusysis buvo pervežtas į krantą ir perduotas greitosios pagalbos medikams. Nukentėjusiajam diagnozuota hipotermija.

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) įspėja gyventojus, kad šiltėjant orui Kuršių marių ledas aižėja ir kyla didelė grėsmė jų saugumui. Siekiant išvengti galimų nelaimių, gyventojai prašomi nelipti ant Kuršių marių ledo ir įspėti to nedaryti aplinkinius.

Ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, patariama nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir tiksliai pranešti apie įvykį, įvardyti bent apytikslę įvykio vietą, ar orientyrą, kurį matote.

Gavęs pranešimą apie įvykį, Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras organizuoja paieškos ir gelbėjimo operaciją, koordinuoja operaciją vykdančių pajėgų veiksmus, jiems vadovauja, taip pat koordinuoja būtinosios medicinos pagalbos suteikimą nukentėjusiems išgelbėtiems asmenims, jų nugabenimą į saugią vietą.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24