Kuriančią Lietuvą pirmininkavimo ES tarybai metu pristatys šiuolaikinis menas

2013-02-20, 10:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius vasario 19 dieną Vilniuje atidarė pirmąją Lietuvai pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu pristatyti skirtą parodą „Didesnio dalis. Lietuvos šiuolaikinis menas“.

„Pirmininkavimas yra visos šalies gebėjimo susitelkti išbandymas. Drauge tai yra galimybė parodyti Europai ir pasauliui, kokia unikali, kūrybinga ir įdomi yra mūsų šalis“, – sakė V. Leškevičius.

Šiuolaikinio meno centre Vilniuje pristatomi dvidešimties žymiausių Lietuvos šiuolaikinių menininkų kūriniai. Specialiai šiai parodai menininkai atrinko po vieną iš žymiausių savo darbų, kurie eksponuojami plakato dydžio atspaudų forma. Ši paroda – tai bendra Užsienio reikalų ministerijos, kitų už pirmininkavimą atsakingų valstybės institucijų bei menininkų iniciatyva, skirta išryškinti svarbiausius šalies kūrėjų pasiekimus.

Paroda 2013 m. antrąjį pusmetį keliaus po Lietuvos diplomatines atstovybes ir įvairių šalių meno institucijas. Tačiau prieš tai žymiausių Lietuvos šiuolaikinių menininkų darbus galės pamatyti Lietuvos visuomenė. Paroda Šiuolaikinio meno centre veiks nuo šiandien, vasario 20 d. iki kovo 17 d.

www.urm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24