Vasario 16-ajai sukako 95-eri

2013-02-18, 10:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vasario 16-ąją minime mūsų valstybingumo istorijai lemtingą datą. Dieną, kuri visada jungs praeities, dabarties ir ateities kartas. Prieš devyniasdešimt penkerius metus buvo žengti pirmieji ryžtingi naujosios demokratinės Lietuvos valstybės kūrimo žingsniai.

Š. m. vasario 16 d. Šalčininkuose vyko renginys, skirtas Vasario 16-ajai – Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, paminėti. Renginyje dalyvavo Šalčininkų rajono mero pavaduotojas Andžej Andruškevič, administracijos direktoriaus pavaduotojas Josif Rybak, Šalčininkų rajono tarybos nariai, administracijos skyrių vedėjai, rajono įstaigų vadovai, gyventojai.

- Brangūs Šalčininkų rajono gyventojai, svečiai. Džiugu, kad šiandien mes galime švęsti mūsų Tėvynės valstybingumo atkūrimo 95-ąsias metines, todėl pasinaudodamas proga noriu savo kalbą pradėti išsakant tokią mintį: Apie praeitį reikia žinoti, apie ateitį reikia svajoti, o dabartį privalome kurti čia ir dabar ne žodžiais, o konkrečiais darbais, nes mūsų patriotizmas turi išsireikšti ne tik kalbomis per progines datas, o sąžiningais darbais Lietuvos labui, - kalbėjo Šalčininkų rajono mero pavaduotojas Andžej Andruškevič.

Vasario 16-osios proga Šalčininkų kultūros centre koncertavo Šalčininkų rajono meno kolektyvai. Koncertinėje programoje dalyvavo Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos pučiamųjų ir styginių instrumentų orkestrai, akordeonistai, pianistai, trimitas, jaunučių ir jaunių chorai, choreografijos skyriaus moksleiviai, Eišiškių ir Jašiūnų muzikos mokyklų chorai, Šalčininkų J. Sniadeckio gimnazijos dainų ir šokių ansamblio ,,Solčanka“ šokių grupė, dainų ir šokių ansamblis ,,Solčanie“, vokalinis ansamblis „Il Canto“. Renginį vedė Dalia Michelevičiūtė.

Irena Kolosovska

www.salcininkai.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24