Prezidentė susitiko su pilietiškai aktyviais gimnazistais

2013-02-14, 16:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su gimnazistais iš Jonavos ir 11 metų mergaite, parašiusiais laiškus šalies vadovei ir parengusiais pilietišką bei išradingą Vasario 16-osios dienos minėjimo programą.

„Laisvoje Lietuvoje užaugę jaunieji mūsų piliečiai yra labai aktyvūs, myli savo valstybę ir kasmet sugalvoja naujų idėjų, kaip paminėti istorinę datą. 1918 metais Nepriklausomybės Akto signatarai padėjo demokratiškos valstybės pagrindus, tačiau saugoti šalies savarankiškumą ir jį ginti turi kiekviena karta", - sakė Prezidentė.

Šalies vadovė už pilietinį aktyvumą ir dėmesį šalies istorijai Jeronimo Ralio gimnazijos moksleiviams padovanojo Lietuvos trispalvę, diskutavo apie valstybės gyvenimą ir aprodė istorines Prezidentūros sales, savo darbo kabinetą.

Valstybės atkūrimo dieną Jeronimo Ralio gimnazijoje bus surengta konferencija, skirta Vasario 16-ajai, Kovo 11-ajai ir 1863-1864 m. sukilimui paminėti, bei vyks diskusijos apie laisvę ir demokratiją. Taip pat vyks koncertas, kuriame skambės tautinės dainos ir bus skaitomi literatūros kūriniai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiais metais inicijavo akciją „Vasario 16-ąją švęsk išradingai" ir kviečia šalies bendruomenes, moksleivius ir visus aktyvius piliečius išradingai paminėti valstybės gimtadienį.

Prie Prezidentės kvietimo prisijungė visa Lietuva: gimnazistai kuria spektaklius ir organizuoja šventinius renginius; Širvintų r. Alionių kaimo bendruomenė visus medžius papuoš tautinėmis spalvomis; o neformalus Šeimų sąjūdis rengia šventę, kuri suburs įvairių kartų lietuvius, tiek gimusius laisvoje Lietuvoje, tiek senjorus, išgyvenusius Sibiro tremtį.

www.president.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24