Pagerbti konkurso „Po tėviškės dangum 2012“ nugalėtojai

2012-12-13, 05:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gruodžio 12 d. Žemės ūkio ministerija skambėjo nuo vaikiško šurmulio ir klegesio -  vyko  respublikinio kaimo vaikų ir jaunimo konkurso „Po tėviškės dangum 2012“ baigiamasis renginys. Konkurso nugalėtojus sveikino, apdovanojo ir visiems jo dalyviams padėkojo žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, žemės ūkio viceministras Edvardas Raugalas ir  kiti garbūs svečiai.

Šio jau tradicija tapusio renginio tikslas - propaguoti gyvenimo kaime privalumus, skatinti kaimo vaikus ir jaunimą domėtis žemės ūkio veikla, jo svarba šalies ūkiui, gamtovaizdžiui, visuomenės sveikatai, mokytis žemės ūkio profesijų, ugdyti pagarbą kaimo gyvenamosios aplinkos vertybėms.

Šiemet kaimo vietovėse gyvenantys bendrojo lavinimo mokyklų 1-12 klasių moksleiviai ir profesinio mokymo įstaigų, rengiančių žemės ūkio ir kaimo plėtros specialistus, mokiniai buvo kviečiami sukurti kaimo bendruomenės ženklą (logotipą), kuris įkūnytų kaimo bendruomenės dvasią ir išskirtų ją iš kitų.

Pateikti darbai buvo vertinami pagal grupes: I grupė - bendrojo lavinimo mokyklų 1-4 klasių moksleiviai; II grupė - bendrojo lavinimo mokyklų 5-8 klasių moksleiviai; III grupė - bendrojo lavinimo mokyklų 9-12 klasių moksleiviai; IV grupė - profesinio mokymo įstaigų moksleiviai.

Konkurso, kuriam šiemet buvo pateikta net 565 vaikų darbeliai, rengėjas - Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centras, o rėmėjai – Žemės ūkio ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija bei Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga.

www.zum.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24