Kaune pagerbtas Ukrainos laisvės kovotojo J. Konovaleco atminimas

2012-12-06, 08:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gruodžio 5 d., Kauno miesto savivaldybėje vyko konferencija, skirta Ukrainos kovų lyderio Jevgenijaus Konovaleco (1891-1938 m.) atminimui bei Ukrainos ir Lietuvos istorinių ryšių pristatymui. Konferencijos metu buvo parodytas filmas apie J. Konovalecą „Rezistencija Ukrainoje ir Lietuvoje", o po jos ant namo Laisvės al. 34 atidengta memorialinė lenta su bareljefu, skirta Ukrainos išsivadavimo judėjimo vadui ir Lietuvos piliečiui J. Konovalecui.

„Ukrainos tauta, kaip ir lietuviai, labai ilgus metus buvo pavergta okupantų, todėl būtent Lietuva visada suprato Ukrainos siekį išsivaduoti ir būti nepriklausoma valstybe. Vienas iš mūsų tautų bendradarbiavimo pavyzdžių siekiant laisvės - žymaus kovotojo J. Konovaleco veikla. Jis padėjo Lietuvai, o Lietuva padėjo jam telkti jėgas ir siekti savo šalies nepriklausomybės.

Džiaugiuosi, kad nebuvo pamiršti jo didvyriški darbai ir šiandien mes ne tik kalbame apie šį laivės kovų lyderį, bet jo atminimui Kaune atidengiame memorialinę lentą. Neveltui yra sakoma, kad tik tie žmonės, kurie žino savo istoriją ir ją gerbia, yra verti pagarbos", - konferencijos metu teigė Kauno mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

Lvovo srities deputatų tarybos pirmininkas Vitalijus Pankėvičius pabrėžė, kad Lietuvos ir Ukrainos bendrystė užsimezgė dar istoriniais laikais. „Ne kartą teko įsitikinti, koks panašus abiejų valstybių gyventojų likimas. Istorinė atmintis yra pagrindas ateities veiksmams, todėl džiaugiamės, kad Kaune yra įamžintas J. Konovaleco atminimas", - kalbėjo V. Pankėvičius.

www.kaunas.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24