Kauniečiai aktyviai kreipiasi dėl kompensacijų už TV priedėlius

2012-08-08, 10:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Praėjus trims mėnesiams nuo prašymų dėl išlaidų, skirtų skaitmeninės televizijos priėmimo įrangai įsigyti, kompensavimo priėmimo pradžios, vis daugiau kauniečių kreipiasi dėl išmokų.

Analoginė antžeminė televizija, kurią šiuo metu gyventojai mato su nemokamai su kambarine, lauko ar kolektyvine antena, bus išjungta šių metų spalio 29 d. Prašymai dėl išlaidų, skirtų skaitmeninės televizijos priėmimo įrangai įsigyti kompensavimo priimami nuo 2012 m. balandžio 30 d. iki lapkričio 20 d. Dėl kompensacijos kauniečiai turi kreiptis į Kauno miesto savivaldybės Socialinės paramos skyrių.

„Kauno miesto savivaldybėje jau yra priimti 178 prašymai skirti kompensacijas. Pastaruosius du mėnesius jaučiame gyventojų suaktyvėjimą. Gegužę turėjome tik 28 prašymus, per kelis pastaruosius mėnesius šis skaičius šoktelėjo šešis kartus. Didžiausio besikreipiančiųjų antplūdžio laukiame spalio-lapkričio mėnesiais. Primename, jog kompensuojamos bus tik tos išlaidos, kurios patirtos nuo š. m. balandžio 30 d. iki lapkričio 20 d.", - teigė Kauno miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus Išmokų skaičiavimo poskyrio vedėja Aušra Kondrackienė.

Gyventojams, pateikusiems reikiamus dokumentus, bus kompensuojama ne daugiau kaip 100 Lt skaitmeninės televizijos priėmimo įrangos įsigijimo išlaidų. Kompensacija pareiškėjui bus išmokama per šešis mėnesius nuo sprendimo dėl jos skyrimo datos. Pareiškėjas skirtą kompensaciją turės atsiimti iki 2013 m. spalio 1 d.

„Susiduriame su klaidinga nuomone, kad kompensuojami tik įsigyti televizijos priedėliai. Kompensacija skiriama už televizijos priedėlio, televizoriaus ar televizijos antenos pirkimą, t. y. kompensuojamos išlaidos, skirtos įrangos, reikalingos skaitmeninei televizijai priimti, įsigijimui. Taip pat norėčiau atkreipti dėmesį, jog sąskaita-faktūra turi būti pareiškėjo vardu", - teigė A. Kondrackienė.

Vienkartinę kompensaciją už skaitmeninės televizijos įrangą gali gauti mažas pajamas gaunantys bendrai arba vieni gyvenantys asmenys, jeigu jų vidutinės pajamos vienam asmeniui sudaro ne daugiau nei 525 Lt.

Asmuo, pageidaujantis gauti kompensaciją, Kauno miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriui (Nemuno g. 29) turi pateikti:

• asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą;
• pažymas apie pajamas, jeigu pareiškėjas nėra socialinės paramos gavėjas;
• prašymą - paraišką kompensacijai gauti;
• skaitmeninės televizijos priėmimo įrangos pirkimą patvirtinančius dokumentus: sąskaitą faktūrą ir apmokėjimo dokumentą, t.y. pirkimo čekį, mokėjimo nurodymą ar kt.
Išjungus analoginę antžeminę TV skaitmeninės televizijos programas gyventojai matys, jei turės senesnio modelio televizorių, priedėlį ir decimetrinę anteną, naujesnio modelio televizorių ir decimetrinę anteną.

www.kaunas.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24