15 tūkst. laidų sukurti prireikė 40 metų

2012-01-03, 06:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos televizija jau daugiau kaip 41 metus rodo „Panoramą“. Per tiek metų laidos rengėjai paruošė 15 tūkst. laidų.
Kai 1957-ųjų balandį į eterį išėjo pirmoji televizijos laida, „Panorama“ dar nebuvo gimusi.

Pasaulį ji išvydo tik 1970-ųjų sausį ir ištikimų žiūrovų turi iki šiol. Kad būtų sukurta 15 tūkst. laidų, prireikė daugiau nei 40 metų.
Pirmus metus žinių tarnyboje dirbanti jaunoji kolegė stebisi tokia darbo sparta ir darbo įvairove.

„Patinka turbūt tai, kad kiekvieną dieną nežinai, ko laukti iš šito darbo, kiekvieną dieną kažkokie netikėtumai, kažkokie siurprizai, kiekvieną kartą skirtingos temos – tai gali būti nuo Seimo iki kalėdinių švenčių, mugių ar bet ko. Tie netikėtumai man labiausiai patinka. O kas nepatinka? Streso yra ir nėra daug laisvo laiko“, – teigė žurnalistė Ugnė Galadauskaitė.

Tuo metu 35 metus „Panoramos“ laidas kurianti greitakalbė Aurelija Malakauskaitė sako čia dirbanti tik todėl, kad „Panorama“ atitinka jos charakterį
„Kai padarai greitai, greitai pamatai rezultatą, o kitą dieną vėl pradedi viską iš naujo. Dvi dienas darydama reportažą aš pavargstu. Aš norėjau pasakyti tik vieną paprastą dalyką: šitą darbą aš visą gyvenimą myliu tik todėl, kad jis yra labai labai žavingas tuo, jog pradedi aiškintis svetimas problemas ir iškart pamiršti savas“, – tvirtino LTV naujienų tarnybos žurnalistė.

„Kelių kartų žiūrovai jau 15 tūkst. kartų buvo su šia laida, ir aš esu įsitikinęs, kad dar mažiausiai tiek pat kartų bus su „Panorama“, nes „Panorama“ irgi visada yra su jumis ir varge, ir džiaugsme. Nes mums svarbiausia parodyti tai, kas mums visiems svarbu ir įdomu“, – teigė LTV Žinių tarnybos vadovas Audrius Matonis.

Lietuvos televizijos žinių laidas kuria žurnalistai, operatoriai, režisieriai, montuotojai, kalbininkai, kompiuterių specialistai. Tad seniausia Lietuvos televizijos žinių laida „Panorama“ – beveik šimto žmonių kasdienės kūrybos vaisius.

Virginija Motiejūnienė
LTV naujienų tarnyba
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24