Denis kovoja su kaulų vėžiu. Padėkime keturmečiui išgelbėti rankytę!

2021-02-15, 12:38
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Denis kovoja su kaulų vėžiu. Padėkime keturmečiui išgelbėti rankytę! Fot šeimos archyvo nuotrauka

Keturmetis Denis kovoja su piktybiniu kaulų vėžiu, dar vadinamu Evingo sarkoma. Vienintelis būdas išsaugoti rankytę yra daug kainuojanti operacija Austrijoje esančioje klinikoje. Tėvai turi dvi savaites surinkti 35 tūkst. eurų. Padėti gali kiekvienas, prisidėdamas nors ir nedidele suma.

Denis kartu su tėvais ir naujagimiu broliuku gyvena Nyderlanduose. Jo mama Ana Dombrovska, mergautinė pavardė Junevič, yra kilusi iš Šalčininkų.

„Jau 12 metų gyvename mažoje Emmeloord gyvenvietėje Nyderlanduose. Prieš ketverius metus susilaukėme sūnelio Denio. Tai kupinas gyvenimo ir energijos berniukas. Tiksliau sakant, jis toks buvo iki jam diagnozavo vėžį“, - savo šeimos istoriją pasakoja Ana.

Viskas prasidėjo 2020 metų gegužės mėnesį. Denio tėvai ant jo rankytės apčiuopė mažą gumbelį. Sunerimę iškart kreipėsi į gydytoją. Atlikęs kraujo tyrimus, gydytojas konstatavo, kad tai infekcija po katės įdrėskimo. Tepasakė, kad viskas praeis savaime, nieko daryti nereikia.

„Taip ir atsitiko. Praėjus maždaug dviem mėnesiams gumbelis išnyko. Deja, po dar dviejų mėnesių jis vėl atsirado toje pačioje vietoje ir visą parą tą vietą vaikui labai skaudėjo. Vėl nieko nelaukdami nuėjome pas gydytoją. Ir tik 2020 metų rugsėjo pabaigoje, atlikus visus tyrimus, mūsų vaikeliui buvo diagnozuotas piktybinis kaulų navikas, dar vadinamas Evingo sarkoma“, - pasakojo Denio mama.

Spalio mėnesį prasidėjo mažamečio Denio gydymas. Jau po dviejų chemoterapijos kursų guzas sumažėjo beveik 30 proc.

„Buvome įsitikinę, kad turime visus šansus pasveikti. Deja, po ketvirto chemoterapijos kurso gydytojai konstatavo, kad, nors chemoterapijos poveikis matomas, Denio rankytės išsaugoti nepavyks, nes vėžio ląstelės jau išplito į rankytės raumenis ir nervus“, - pasakoja mama.

Gydytojai pateikė tėvams tris tolimesnio gydymo scenarijus, o jie turėjo pasirinkti tik vieną. Pirmas kelias – operacija ir radioterapija, kas reikštų, kad iškart po operacijos rankytė taptų nebefunkcionali ir būtų sustabdytas jos kaulų augimas. Antras sprendimas – radioterapija, kuri reikštų, kad keturmečio rankytė visiškai nustotų augti. Trečiasis kelias – rankytės amputavimas.

„Neįsivaizdavome, kaip galime pasirinkti vieną iš galimybių, jei kiekviena jų reiškia, kad vaikas negalės normaliai gyventi, turėti abidvi rankytes. Kaip ir visi tėvai norėjome padaryti viską, kad mūsų vaikas būtų laimingas, galėtų kaip ir kiti vaikai žaisti, abiem rankytėmis apkabinti tėvus ir savo naujagimį broliuką“, - pasakoja Denio mama.

Dombrovskių šeima pradėjo ieškoti kitų būdų išsaugoti berniuko rankytę. Austrijoje jiems pavyko rasti gydytoją, kuris pakvietė konsultacijai. „Ilgai nelaukdami, susiruošėme ir nuvažiavome. Tai buvo tikras stebuklas. Gydytojas iš karto pasakė, kad Deniui pavyks išsaugoti rankytę, ji augs ir judės. Buvome tokie laimingi, kad tiesiog negaliu to nupasakoti“, - atviravo mama Ana.

Operacija yra suplanuota kovo 1 d. privačioje klinikoje Austrijoje. Deja, operacija yra labai brangi. Iki kovo 1 d. Denio tėvai turi surinkti 35 000 eurų.

„Įsteigėme fondą ir labai tikime, kad mums pavyks. Fondas buvo įkurtas vasario 11 d. vakarą, o jau kitą rytą turėjome 6 proc. sumos“, - pasakoja mama.

Padėti mažyliui gali kiekvienas, įmokėdamas kad ir nedidelę sumą.

Nuoroda į fondą: https://www.doneeractie.nl/denis-ewing-sarcoma/-50069

Fondas administruojamas olandų kalba, todėl toliau pridedamose nuotraukose pateikiame instrukciją, kuri padės įmokėti pinigus.

Asmenys, kuriems iškilo sunkumų darant tarptautinį pavedimą, gali padėti Deniui įmokėdami pinigus į jo mamos sąskaitą Swedbank banke:

Gavėjo pavadinimas: Ana Dombrovska
Sąskaitos numeris: LT057300010110144727
Mokėjimo paskirtis: Parama Deniui

Padėkime Deniui išgelbėti rankytę!

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24