Nedarbas – populiariausia diskusijų tema

2011-12-12, 12:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Trumpas šnektelėjimas per pietus, kelios frazės autobuse, pokalbis su likimo draugu prie kavos – nedarbas tampa problema, apie kurią šnekama daugiausiai.

Telegraph.co.uk rašoma, kad 23 šalyse atliktos apklausos duomenys atskleidė, jog skundimasis dėl darbo per pastaruosius porą metų taip padažnėjo, kad tapo viena iš labiausiai diskutuojamų problemų šalia alkio, skurdo ir korupcijos. 

Per pastarąjį mėnesį žmonių, kurie nurodė kalbėjęsi apie nedarbo krizę, skaičius išaugo iki 18 procentų. Praėjusių metų lapkritį šis rodiklis buvo 15 proc., o 2009 metais – vos 3 proc. Liepos – rugsėjo mėnesiais apie nedarbą kalbėjo beveik penktadalis, tiek pat diskutavo apie skurdą. Daugiausiai šnekėta apie korupciją – apie ją kalbėjo beveik ketvirtadalis (24 proc.) apklaustųjų.

Prognozuojama, kad nedarbas ir toliau išliks itin populiaria diskusijų tema. Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje nedarbas šiuo metu siekia 8,3 proc., ypač ši problema aktuali jaunimui – vienas iš penkių jaunų britų – bedarbis.

Nors nedarbo lygis dar nepasiekė rekordinių žemumų kaip per ankstesnę recesijos bangą, tai tampa viena dažniausių pokalbių temų, ypač stiprėjant nerimui dėl euro zonos.

„BBC World service“ vykdytos apklausos rezultatai rodo, kad nedarbas yra pats populiariausias pokalbių objektas Ispanijoje, kur bedarbystė siekia 22,6 proc.

www.lrt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24