Apklausa: iki trečdalio rinkėjų paskutinę minutę gali apsigalvoti, už ką balsuos

2014-05-08, 13:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo penktadalio iki trečdalio rinkėjų, nors ir turi savo favoritą, paskutiniu momentu dar gali pakeisti nuomonę dėl to, už ką balsuos Prezidento rinkimuose.

Pasak rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės" Baltijos tyrimai" direktorės dr. Rasos Ališauskienės, atsakydami į klausimą, ar jau galutinai nusprendė, už ką balsuos, ar dar gali pakeisti savo nuomonę, dalis rinkėjų, nors ir turi savo favoritą, paskutiniu momentu dar gali pakeisti nuomonę.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu balandžio 11-24 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai" apklausos duomenimis, tarp tikrai ketinančių ateiti į rinkimus "taip" atsakė 21 proc., o tarp greičiau ketinančių balsuoti - 36 proc. rinkėjų.

Beveik 4 proc. respondentų, kurie ketino tikrai ar greičiau ateiti į rinkimus gegužės 11 dieną, nurodė dar nesą apsisprendę, už ką balsuoti Prezidento rinkimuose.

Iš greičiau ir tikrai dalyvauti rinkimuose ketinančių asmenų dabartinę Prezidentę Dalią Grybauskaitę ketina palaikyti beveik pusė - 49,7 proc. rinkėjų.

Socialdemokratų kandidatą Zigmantą Balčytį ketino palaikyti 19,1 proc. tikrai ar greičiau ketinančių dalyvauti rinkėjų, o kad ketina balsuoti už Darbo partijos kandidatą Artūrą Paulauską nurodė 17,5 proc. šių aktyvesnių rinkėjų.

Kiti kandidatai į Prezidentus sulauktų mažesnio palaikymo. Po maždaug 3 proc. potencialių rinkėjų ketino balsuoti už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą Bronį Ropę bei nepriklausomą kandidatą Naglį Puteikį, o kiek daugiau nei 2 proc. palaiko Vilniaus merą Artūrą Zuoką, maždaug 1 proc. - europarlamentarą Valdemarą Tomaševskį.

Daugiau nei pusė - 59 proc. - rinkėjų ketina ateiti prie balsadėžių išreikšti savo valią Prezidento rinkimuose: 38,5 proc. apklaustų pilnamečių Lietuvos gyventojų tikrai ketina dalyvauti Prezidento rinkimuose, o dar 20,5 procento atsakė, kad jie greičiau dalyvaus.

Ši apklausa baigėsi balandžio 24-ąją, todėl jos rezultatai neatspindi vėlesnių įvykių - televizijos debatų, suaktyvėjusios reklaminės kampanijos, partijos Tvarka ir teisingumas lyderio Rolando Pakso pareiškimo dėl paramos socialdemokratui Zigmantui Balčyčiui.

Apklausoje tikrai dalyvausiančių ar greičiau dalyvausiančių Prezidento rinkimuose respondentų buvo klausiama, už ką respondentai balsuotų Lietuvos Prezidento rinkimuose gegužės 11 dieną. Vertinimui buvo pateiktas 7 kandidatų į Prezidentus sąrašas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24