Reidų po Vilniaus gatves metu į nakvynės namus per dieną nuvežami 4 elgetaujantys

2011-12-09, 13:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Siekdama benamiams ir elgetaujantiems asmenims efektyviau ir operatyviau teikti socialines paslaugas, Vilniaus miesto savivaldybė prailgino Socialinės paramos tarnybos laiką. Dabar specialusis Tarnybos autobusiukas dirba kiekvieną dieną nuo 9 iki 17 val. (1 ir 3 mėnesio savaitę) ir nuo 12 iki 19 val. (2 ir 4 mėnesio savaitę). Šiomis valandomis vilniečiai ir miesto svečiai raginami skambinti tarnybai telefonu 8 617 44 661 ir pranešti apie miesto viešosiose erdvėse elgetaujančius ir valkataujančius asmenis.

„5–6 kartus per dieną specialus autobusiukas apvažiuoja reprezentacines miesto gatves nustatytu maršrutu – stotis, Aušros vartai, Naujamiesčio gatvės, Gedimino prospektas. Be tarnybos darbuotojo, reiduose nuolat dalyvauja ir policijos pareigūnas, kuris registruoja ir gautus gyventojų pranešimus. Keli litai neišspręs elgetaujančiųjų asmenų problemų, mes kartu tikrai pajėgūs jiems suteikti konkrečią pagalbą“, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Patikrinimo metu ar gavus informaciją telefonu, socialinės tarnybos darbuotojas su budinčiu pareigūnu vyksta į nurodytą vietą. Elgetaujančiam asmeniui suteikiama išsami informacija apie jam miesto siūlomas paslaugas. Jei žmogus neprieštarauja, jis vežamas į nakvynės namus – ten pamaitinamas, pasiūloma nakvynė, patikrinami asmens dokumentai, ar turi gyvenamąją vietą, ar dirbantis, ar registruotas darbo biržoje ir pan.

Komisija kiekvieną ketvirtadienį posėdyje aptaria tokio asmens atvejį, priima sprendimus teikti socialines paslaugas. Vieniems – reikalinga medicininė pagalba ar globa, kitu atveju – išblaivinimo, apgyvendinimo paslaugos, dar kitais atvejais – tik motinoms su vaikais skirtos paslaugos. Per dieną specialusis autobusiukas perveža apie 3–4 asmenis, švenčių dienomis – iki 7.

www.vilnius.lt

www.lvcom.eu

Medija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24