Nauji vandentiekio ir nuotekų tinklai pasieks beveik 1 tūkst. kauniečių

2014-03-22, 08:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Bendrovė „Kauno vandenys" pradeda dar vieną vandentvarkos sektoriaus plėtros projektą, kurio metu bus nutiesta daugiau kaip 13 km naujų vandentiekio tinklų, prie kurių tikimasi prijungti daugiau kaip 790 gyventojų. Taip pat bus nutiesta daugiau kaip 18 km naujų nuotekų tinklų, prie kurių galės prisijungti daugiau kaip 1 tūkst. kauniečių.

Tai trečiasis vandentvarkos projektas vykdomas Kaune, kurio įgyvendinimo metu bus siekiama dar daugiau kauniečių suteikti galimybę naudotis viešai prieinamomis vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugomis.

Intensyviai ruošiamasi darbų pradžiai

Projektui įgyvendinti 2013 m. gruodžio 30 d. projekto užsakovas UAB „Kauno vandenys" ir rangovas - jungtinės veiklos partneriai UAB „Versina" ir UAB „KRS", pasirašė „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Kaune, 3 dalis" rangos sutartį, pagal kurią įsipareigota visus darbus atlikti siekiant įgyvendinti pagrindinį projekto tikslą - užtikrinti gyventojams kokybišką geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą, išplėtojant vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūrą pagal nustatytus paslaugų kokybės, aplinkosaugos ir sveikatos apsaugos reikalavimus.

Pasak rangovų atstovų, šiuo metu intensyviai vykdomi topografiniai tyrinėjimai bei projektavimo darbai, kuriuos užbaigus bus pradėti vykdyti fiziniai darbai. Birželio mėn. tikimasi darbus pradėti Rokuose ir Rokų g. zonoje, liepos - rugpjūčio mėn. į darbus kibti Vakarinio lanksto zonoje bei Kauno rajono gyvenvietėse, o rugpjūtį - rugsėjį Panerių g. zonoje bei Kauno mieste. Projekto apimtyje numatytose gatvėse darbai bus vykdomi tiek atviruoju, tiek uždaruoju būdu.

Trečiasis etapas - ir miestui, ir rajonui

Viso projekto įgyvendinimo metu numatyta nutiesti daugiau kaip 13 km naujų vandentiekio tinklų, prie kurių tikimasi prijungti daugiau kaip 790 gyventų, bei pakloti daugiau kaip 18 km naujų nuotekų tinklų, prie kurių galėtų prisijunti daugiau kaip 1000 kauniečių. Projekto „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Kaune" įgyvendinimo eigoje išplėtoti vandentvarkos infrastruktūrą numatyta ne tik Kauno miesto gyvenamuosiuose rajonuose, kuriuose iki šiol situacija buvo problematiška, bet ir išspręsti vyraujančią problemą dalyje Kauno rajono gyvenamųjų rajonų.

Iš gyventojų tikimasi kantrybės ir aktyvumo

Vykdant tinklų statybos darbus, laikini nepatogumai neišvengiami - bus ardoma kelių danga, kelkraščiai, dalis gatvių bus sunkiai pravažiuojamos ar praeinamos, taigi šie laikini nepatogumai šiek tiek apsunkins gyventojų judėjimą kiemais ir gatvėmis, estetinis vaizdas taip pat nebus itin malonus akiai. Tačiau projekto įgyvendintojo UAB „Kauno vandenys" atstovai ragina gyventojus būti kantrius ir suprasti, kad šie nepatogumai yra tik laikini ir būtini, siekiant pagerinti jų gyvenimo sąlygas. Projekto rangovai, savo ruožtu, yra įsipareigoję visus darbus vykdyti taip, kad gyventojams nepatogumų kiltų kuo mažiau bei užtikrina, kad kai tik pasibaigs darbai bus atstatoma kelių danga į buvusią padėtį, sutvarkoma aplinka.

Galimybė naudotis centralizuotai tiekiamo geriamojo vandens bei nuotekų surinkimo paslaugomis yra didelė paskata prisitaikyti prie laikinai pasikeitusios aplinkos ir pradėti domėtis prisijungimo prie naujųjų tinklų galimybėmis. Kuo anksčiau gyventojai ims domėtis vykdomu projektu, tuo paprastesnis, tikimasi, ateityje bus jų prijungimas prie magistralinių tinklų. Siekiant, kad gyventojams būtų suteikta visa reikiama informacija bei atsakyta į jiems kylančius klausimus, projekto eigoje planuojama organizuoti susitikimus su vietos bendruomenėmis, kurių metu bus atsakyta į visus gyventojams kylančius klausimus. Tiksli susitikimų data ir vieta bus skelbiama ir spaudoje.

Trumpa informacija apie projektą

Projektas „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Kaune" įgyvendinamas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos „Aplinka ir darnus vystymas" priemonę „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra". Projekto biudžetas siekia daugiau kaip 15 mln. litų, daugiau kaip 13 mln. (85%) skiriami iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo, daugiau kaip 1 mln. (10%) skiriamas iš LR valstybės biudžeto ir daugiau kaip 755 tūkst. litų (5%) įsipareigoja skirti projektą įgyvendinanti bendrovė „Kauno vandenys". Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia yra 2013 m., pabaiga - 2015 m.

Projektu prisidedama prie esamų socialinių ir aplinkosaugos problemų sprendimo bei prie Europos Sąjungos, nacionalinių ir Kauno regiono bei Kauno miesto strateginių dokumentų įgyvendinimo.

Kaunas.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24