Smurto artimoje aplinkoje mažinimui bei pagalbai nukentėjusiesiems parengta programa

2014-02-18, 07:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su įvairių sričių specialistų darbo grupe parengė Valstybinę smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir pagalbos teikimo nukentėjusiems asmenims 2014-2020 metų programą.

Jos pagrindinis tikslas - valstybiniu mastu mažinti smurtą artimoje aplinkoje, užtikrinti smurto artimoje aplinkoje prevenciją ir pagalbos jį patyrusiems asmenims teikimą.

Programa siekiama didinti visuomenės supratimą apie įvairias smurto apraiškas, jų padarinius ir būtinybę užkirsti kelią smurtui, ugdyti nepakantumą smurtavimui, taip pat tobulinti kompleksinės pagalbos teikimo smurtą patyrusiems asmenims mechanizmą, apimantį valstybės ir savivaldybių institucijų, nevyriausybinių organizacijų, kitų įstaigų, organizacijų bei visuomenės bendradarbiavimą.

Nuo 2012 m. specializuotą kompleksinę pagalbą nukentėjusiems nuo smurto artimoje aplinkoje teikia specializuoti pagalbos centrai, veikiantys visoje Lietuvoje. 2013 m. šiuose centruose buvo suteikta pagalba beveik 5 tūkst. smurtą patyrusių asmenų.

"Norime padrąsinti smurtą patyrusius asmenis ar jų artimuosius netylėti ir smurto atveju kreiptis į policiją bei priimti siūlomą specializuotos pagalbos centrų pagalbą - centro konsultantai susisieks su nukentėjusiu asmeniu ir pasiūlys pagalbą. Bus suteikta psichologinė pagalba, padedant įveikti kritinę būklę, nukentėjęs asmuo gaus konsultacijas visais rūpimais klausimais", - sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Policijos departamento duomenimis, Lietuvoje 2013 m. policija gavo daugiau nei 21,6 tūkst. pranešimų dėl smurto artimoje aplinkoje, 2012 metais tokių pranešimų buvo užregistruota 18,2 tūkst. Iš pernai gautų pranešimų dėl daugiau nei 10 tūkst. t. y. 46 proc. visų pranešimų, buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24