Lietuviai išgeria daugiau kavos nei latviai ar estai

2014-01-16, 23:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvoje kavos vartojimas yra didžiausias tarp Baltijos šalių gyventojų – tokią išvadą rodo restoranų tinklo „McDonald's" ir jo valdomų „McCafé" kavinių 2013 metų kavos pardavimų duomenys. Praėjusiais metais lietuviai „McDonald's" restoranuose ir „McCafé" kavinėse užsisakė net 780 tūkst. puodelių kavos, tuo tarpu Latvijoje – 632 tūkst., o Estijoje – 450 tūkst. puodelių.

„Manome, kad kavos vartojimas Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse ir toliau augs, tam daugiausiai įtakos turi populiarėjanti tradicija kavą pirkti išsinešimui. Tikime, kad ir šiais metais nuosekliai daugės žmonių, kurie norės pasimėgauti puodeliu kavos pakeliui į darbą ar susitikti su draugais", – sakė „McDonald's" marketingo vadovas Baltijos šalyse Marius Stonkus.

Kavos vartojimas „McDonald's" restoranuose ir „McCafé" kavinėse rodo, kad populiariausia ir toliau išlieka kava su pienu, o įvairios jos rūšys kaip latė ir kapučino kava taip pat tampa vis populiaresnės. Įdomu tai, kad Latvijos ir Estijos gyventojai teikia pirmenybę tradicinei balintai kavai, kai lietuviai vietoje jos vis dažniau renkasi latė kavą.

"McDonald's" informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24