Per vadovybės susitikimą su karių artimaisiais Vilnių ir Čagčaraną sujungė vaizdo tiltas

2011-10-17, 13:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Spalio 14 d. krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ir Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Arvydas Pocius Krašto apsaugos ministerijoje susitiko su tarptautinėse misijose tarnaujančių karių artinamaisiais. Susitikime buvo diskutuojama karių artimiesiems rūpimais klausimais, jie buvo supažindinti su tarptautinėmis misijomis ir apie saugumo situaciją Afganistane šiandien, apie mūsų karių misijose vykdomą veiklą. Taip pat buvo aptarti karių tarnybos, jų socialinių garantijų ir kiti aktualūs personalo klausimai. Karių šeimų paramos grupė parodė vaizdo filmą, kaip bendrauja ir kartu laisvalaikį leidžia Afganistane tarnaujančių karių šeimos.

„Dar kartą įsitikinau, kaip svarbu yra būti kartu su žmonėmis, kurie turi tą patį rūpestį. Džiaugiuosi, kad mūsų kariuomenės, ministerijos atstovai ir jūs būnate kartu. Man teko lankyti Jūsų artimuosius liepos mėnesį Afganistane kartu su Ministro pirmininko delegacija ir galiu pasakyti, kad jie liko sužavėti jūsų antrųjų pusių gebėjimais, pasirengimu, motyvacija. Aš mūsų kariais labai didžiuojuos. – sakė R. Juknevičienė. – Dėkoju tarnaujančiųjų tėvams, be kurių auklėjimo nebūtų išaugę tokie puikūs kariai“.
Kariuomenės vadas sakė, kad artimųjų palaikymas toli nuo namų tarnaujantiems kariams yra labai svarbus: „Būti toli nuo šeimos ir žinoti, kad negali jai padėti, kai galbūt to labai reikia, yra daug sunkiau, nei pačiai šeimai, laukiančiai kario“.
Per susitikimą vyko tiesioginė vaizdo konferencija su Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės 13-ąja Lietuvos karių pamaina. Grupės vadas pulkininkas Nerijus Stankevičius visų karių vardu pasveikino karių artimuosius. Karių šeimoms taip pat buvo parodytas vaizdo reportažas apie karių tarnybą ir jų kasdienybę stovykloje Čagčarane. Vėliau karių artimieji per vaizdo ryšį galėjo asmeniškai pabendrauti su savo kariu.
Šiuo metu NATO vadovaujamoje tarptautinėje saugumo paramos misijoje Afganistane tarnauja Goro provincijos atkūrimo grupės tryliktoji Lietuvos karių pamaina, kurios daugumą sudaro Panevėžyje dislokuoto Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai. Ši grupė misiją baigia šių metų lapkričio mėnesį. Afganistane užduotis vykdo ir Nacionalinio paramos elemento, Policijos operacinės mokymo ir sąveikos grupės, Oro pajėgų mokymo grupės, Specialiųjų operacijų pajėgų kariai, taip pat kariai, tarnaujantys tarptautinio saugumo paramos pajėgų štabuose Kabule, Herate. Keli kariai tarnauja NATO mokyklos misijoje Irake. Iš viso tarptautinėse misijose šiuo metu dislokuota apie 250 Lietuvos karių.
Krašto apsaugos ministerija ir kariuomenė ne tik rengia susitikimus su tarptautinėse misijose tarnaujančių karių šeimomis, bet ir prireikus karių šeimoms suteikia psichologinę ir moralinę pagalbą, sudaro sąlygas nusiųsti asmeninius siuntinius, užtikrina ryšį su kariais internetu ir telefonu, atsako į iškilusius ir rūpimus klausimus. Be to, krašto apsaugos sistemoje veikia vadinamoji karštoji linija 8 800 08 082, į kurią paskambinę karių artimieji gali gauti jiems rūpimą informaciją apie tarptautinėse misijose tarnaujančius karius.

www.kam.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24