Pavesta peržiūrėti Aplinkos ministerijos viešųjų pirkimų tvarką

2013-12-11, 17:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Aplinkos ministerijoje atliktų kratų ministras Valentinas Mazuronis pavedė ministerijos kancleriui atidžiai peržiūrėti galiojančią tvarką bei pateikti siūlymus, kaip būtų galima ją patobulinti.

"Aš visuomet labai atsakingai žiūrėjau į viešuosius pirkimus ir man rūpi, kad kitąmet, kai prasidės naujas ES finansavimo periodas, viešųjų pirkimų tvarka būtų peržiūrėta ir patobulinta", - pranešime spaudai cituojamas aplinkos ministras V. Mazuronis.

Aplinkos ministerijos kancleriui pavesta peržiūrėti galiojančią viešųjų pirkimų tvarką, atskirai išnagrinėti visus šiuo metu vykdomus ar planuojamus vykdyti ministerijos viešuosius pirkimus ir pateikti pasiūlymus, kaip tobulinti visą pirkimų procedūrą, užtikrinti racionalesnį lėšų panaudojimą, numatyti galimas grėsmes.

"Šiuo metu dar neaišku, ar teiksime Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimo projektą, ar apsiribosime vidiniais ministerijos taisyklių pakeitimais. Pirmiausia noriu turėti aiškų situacijos įvertinimą ir sulaukti pasiūlymų", - teigė ministras.

Kaip ELTA jau rašė, STT antradienį taip atliko kratas Aplinkos ministerijoje ir Lietuvos automobilių kelių direkcijoje (LAKD). Tarnyba tokių veiksmų ėmėsi atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo vykdant viešuosius pirkimus.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl trijų atskirų galimai nusikalstamų veikų epizodų, kuriuos sieja tie patys asmenys. Įtariama, kad šie asmenys neteisėtu būdu siekė laimėti vieną Aplinkos ministerijos skelbtą vizualinių, vaizdinių priemonių viešųjų pirkimų konkursą ir du Susisiekimo ministerijai pavaldžių įstaigų organizuotus visuomenei skirtų renginių ir kompiuterinės programinės įrangos viešųjų pirkimų konkursus, pranešė STT.


 

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24