STT Aplinkos ministerijoje ir Lietuvos automobilių kelių direkcijoje įtaria neskaidrius viešuosius pirkimus

2013-12-11, 12:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), gavusi pareiškimą, pradėjo ir atlieka ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo vykdant viešuosius pirkimus.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl trijų atskirų galimai nusikalstamų veikų epizodų, kuriuos sieja tie patys asmenys. Įtariama, kad šie asmenys neteisėtu būdu siekė laimėti vieną Aplinkos ministerijos skelbtą vizualinių, vaizdinių priemonių viešųjų pirkimų konkursą ir du Susisiekimo ministerijai pavaldžių įstaigų organizuotus visuomenei skirtų renginių ir kompiuterinės programinės įrangos viešųjų pirkimų konkursus, pranešė STT.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą, STT pareigūnai antradienį sulaikė ir apklausė su galimai nusikalstamomis veikomis susijusius asmenis, atliko kratas ir tyrimui reikšmingų dokumentų poėmius.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Kaip jau skelbė ELTA, STT antradienį taip atliko kratas Aplinkos ministerijoje ir Lietuvos automobilių kelių direkcijoje (LAKD). Aplinkos ministro Valentino Mazuronio teigimu, kratos buvo atliktos dviejuose ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus kabinetuose.

LAKD direktorius Skirmantas Skrinskas paneigė, kad krata buvo atlikta jo kabinete, tačiau išvengė tiesaus atsakymo, kad poėmiai atlikti jo pavaduotojų kabinetuose.

S. Skrinskas iš viso turi keturis pavaduotojus: Juozą Gedvilą, Dainių Miškinį, Egidijų Skrodenį ir Petrą Tekorių.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24