Konstitucijoje siūloma įtvirtinti, kad šeima sukuriama sudarius santuoką

2013-12-10, 17:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Konstitucijoje siūloma įtvirtinti, kad šeimos institutas yra kildinamas iš santuokos, kuri suprantama kaip laisvas vyro ir moters susitarimas.

Antradienį Seimas po pateikimo pritarė tai numatančiam Konstitucijos 38 straipsnio papildymo ir pakeitimo projektui. Šį Seimo nario Rimanto Jono Dagio pateiktą projektą po pateikimo parėmė 65 Seimo nariai, 8 buvo prieš, 11 parlamentarų susilaikė. Į Seimo plenarinių posėdžių salę Konstitucijos pataisa turėtų sugrįžti per Seimo pavasario sesiją.

"Projekto tikslas - pripažinti neatsiejamą ir neginčijamą santuokos ir šeimos ryšį įtvirtinant, kad šeima sukuriama laisvu vyro ir moters sutarimu sudarius santuoką", - sako R. J. Dagys.

Jeigu Seimas pritartų, Konstitucijos 38 straipsnis būtų toks: "Šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Šeima sukuriama sudarius santuoką. Santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu. Šeima taip pat kyla iš motinystės ir tėvystės. Valstybė saugo ir globoja santuoką, šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę. Valstybė registruoja santuoką, gimimą ir mirtį. Valstybė pripažįsta ir bažnytinę santuokos registraciją. Sutuoktinių teisės šeimoje lygios. Tėvų teisė ir pareiga - auklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais, iki pilnametystės juos išlaikyti. Vaikų pareiga - gerbti tėvus, globoti juos senatvėje ir tausoti jų palikimą".

Dauguma parlamentarų jau antrą kartą po pateikimo pritaria įstatymo projektams, kurie gina šeimą ir gyvybę. Ytin aktyvus šituose klausimuose yra Lietuvos lenkų rinkimų akcijos Seime atstovai, kurie pasisako už tradicinę šeimą ir tarp kitko pateikė Seimui svarstyti negimusių vaikų apsaugos įstatymo projektą.

Parengta pagal ELTA ir  L24.lt informaciją.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24