Populiariausia Lietuvos politikė „Facebook“ – D. Grybauskaitė

2011-10-03, 12:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Socialiniame tinkle „Facebook“ didžiausiu populiarumu tarp politikų gali pasigirti Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ryšių su visuomene kompanijos „Publicum“ atliktas tyrimas parodė, kad šalies vadovė „Facebook“ turi daugiau nei 59 tūkst. gerbėjų ir savo artimiausią konkurentą lenkia daugiau nei 6 kartus.

Antrasis pagal populiarumą Darbo partijos lyderis, europarlamentaras Viktoras Uspaskich turi kiek daugiau nei 9,5 tūkst. gerbėjų, o judėjimo „Taip!“ pirmininkas, Vilniaus meras Artūras Zuokas – daugiau kaip 5,5 tūkst. pasekėjų. Šie trys politikai buvo vieninteliai, peržengę 5 tūkst. gerbėjų ribą.

Anot „Publicum“ projektų vadovo Luko Mikelaičio, Lietuvos politikai vis dar nepakankamai vertina „Facebook“ kaip bendravimo su potencialiais rinkėjais kanalą.

„Žiniasklaida, perduodama politikų pasisakymus, neretai juos papildo oponentų mintimis, komentarais apie partinius interesus ir taip originali žinutė tampa ne tokia matoma, aiški. Tuo tarpu socialiniuose tinkluose galima nevaržomai komunikuoti tokias žinias, kokias norima perduoti rinkėjams“, – pranešime spaudai cituojamas jis.

Nors Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas, Premjeras Andrius Kubilius neišsiskiria populiarumu „Facebook“, jo vadovaujama partija socialiniame tinkle gana aiškiai lenkia kitas.

„Tinkamai naudojant, „Facebook“ galėtų tapti vienu pagrindinių politikų ir partijų komunikacijos kanalų, ypatingai siekiant patraukti jaunuosius rinkėjus, kurie yra aktyviausi socialinių tinklų vartotojai. 18-24 metų jaunuoliai sudaro net 32 proc. visų Lietuvos „Facebook“ vartotojų, o tai yra kiek daugiau nei 309 tūkst. potencialių rinkėjų.

Palyginimui, 2008 metų Seimo rinkimuose partijoms norint peržengti 5 proc. barjerą ir gauti Seimo narių mandatų pakako surinkti 65,5 tūkst. balsų“, – sakė L. Mikelaitis.

www.lrt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24