Sostinėje prasideda daugiabučių namų administratorių rinkimai

2017-09-11, 17:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sostinėje prasideda daugiabučių namų administratorių rinkimai © M.Paliuškevič nuotr.

Sostinėje rugsėjį prasideda daugiabučių namų administratorių rinkimai, kurių metu gyventojai kviečiami aktyviai dalyvauti balsavime ir pasirinkti norimą bei jų lūkesčius labiausiai atitinkantį namo administratorių.

„Vilniečiai pagaliau tampa savo namų šeimininkais ir patys spręs, kas prižiūrės jų daugiabučius namus. Gyventojai galės rinktis iš beveik 40 pretendentų susipažinę su kiekvieno įkainiais, patirtimi ir nuspręs, kuris jiems tinkamiausias. Labai raginu gyventojus balsuoti ir būti atsakingais savo namų šeimininkais“, – sakė Vilniaus mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Savivaldybė daugiabučių namų administratorių paskyrimą organizuoja vadovaudamasi LR Civilinio kodekso 4.84 straipsniu Vyriausybės nustatyta tvarka.

Rugsėjo mėnesį administratorių pasirinkimas pirmiausia prasidės Senamiesčio daugiabučiuose, vėliau balsavimai vyks visose Vilniaus seniūnijose palaipsniui. Planuojama, kad daugiau kaip 4 tūkstančių daugiabučių rinkimai sostinėje baigsis 2019 m. pradžioje. Apie balsavimą namo gyventojai sužinos skelbimų lentose ir gavę pranešimus į pašto dėžutes.

Vilniuje yra 4 044 daugiabučiai namai, kuriems administratoriai buvo paskirti dar 2012 metais. Visų šių namų patalpų savininkai (134 839 asmenys) gaus balsavimo biuletenius į pašto dėžutes. Gavę balsavimo biuletenius ir informaciją apie pasirinkimo tvarką, gyventojai turės nuspręsti, kurį administratorių renkasi, ir užpildyti balsavimo biuletenį. Balsavimo biuletenius seniūnijai bus galima grąžinti elektroniniu būdu, įmesti į balsadėžę savo seniūnijoje ar atnešti į Vilniaus miesto savivaldybę.

vilnius.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24