Lietuva pradės derybas dėl klinikinių tyrimų reglamento

2013-10-31, 08:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuolatinių atstovų komitetas (COREPER I) pirmininkaujančiai Lietuvai pavedė pradėti derybas su Europos Parlamentu ir Komisija, kuriomis bus siekiama tartis dėl reglamento dėl žmonėms skirtų vaistinių preparatų klinikinių tyrimų. Reglamento tikslas - palengvinti klinikinių tyrimų atlikimą ir tokiu būdu padidinti jų skaičių ES - tai turėtų įtakos geresniam pacientų gydymui.

"Tiek pacientams, tiek pramonei Europoje yra svarbu, kad nauji gydymo būdai grįsti naujais ar jau egzistuojančiais vaistiniais preparatais, būtų išbandomi saugiai. Tikimės, kad naujasis reglamentas prie to prisidės. ES Tarybai pirmininkaujanti Lietuva šį teisės aktą laiko prioritetiniu, ir visi esame suinteresuoti, kad naujasis reglamentas būtų priimtas kaip įmanoma greičiau", - sakė komiteto pirmininkas, ambasadorius Arūnas Vinčiūnas.

Siūlomo reglamento tikslas yra palengvinti leidimų klinikiniams tyrimams suteikimo procedūrą ir taip padidinti klinikinių tyrimų Europos Sąjungoje skaičių. Atsižvelgiant į mokslininkų prašymus ir pacientų poreikius, šiuo pasiūlymu siekiama paskatinti ir tuos klinikinius tyrimus, kuriuos atlieka nekomerciniai užsakovai, pavyzdžiui, universitetinės klinikos.

Pirmininkaujančios valstybės parengtas kompromisinis tekstas buvo pristatytas Komitetui, sulaukė plačios paramos ir taps pagrindu pradėti derybas su Europos Parlamentu ir Europos Komisija. Pirmosios neformalios trišalės derybos, pasak Pirmininkavimo atstovės spaudai Briuselyje COREPER I klausimais Jurgitos Germanavičienės, įvyks lapkričio 6 dieną.

Pasiūlymą reglamentui Europos Komisija pristatė 2012 m. liepą. Europos Parlamento Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komitetas dėl pasiūlymo balsavo 2013 m. gegužės 29 dieną.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24