Premjeras: suprantame, kaip svarbu sukurti palankias sąlygas verslui steigtis, plėstis ir klestėti

2013-10-21, 18:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

„Mūsų tikslas – pagerinti verslo aplinką, finansavimo prieinamumą, skatinti inovacijas, tačiau kartu panaikinti piktnaudžiavimo įstatymų spragomis galimybes", – sakė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius tradiciniame, aštuntą kartą surengtame, Vyriausybės narių ir asociacijos „Investuotojų forumas" atstovų susitikime-diskusijoje.

Premjeras trumpai pristatė renginio dalyviams, ką Vyriausybė daro ir ką ketina nuveikti verslą dominančiose srityse: mokesčių politikoje, darbo santykių srityje, kovojant su šešėline ekonomika ir gerinant verslo aplinką.

Kalbėdamas apie verslo aplinkos gerinimą, Ministras Pirmininkas pastebėjo, kad investuotojai jau palankiai įvertino Teritorijų planavimo ir Žemės įstatymų pataisas, kurios leidžia realizuoti principą „nuo idėjos iki rakto" per daug trumpesnį laiką ir išvengti buvusių biurokratinių kliūčių. Pasak premjero, toliau bus gerinama investicinė aplinka, kurios patrauklumą turėtų sustiprinti veiksmingesnę ir skaidresnę veiklą laisvosiose ekonominėse zonose bei pramoniniuose parkuose reglamentuojantys įstatymų projektai.

„Suprantame, kaip svarbu sukurti palankias sąlygas verslui steigtis, plėstis ir klestėti. Manau, jog būtina šalinti konkrečias veiklos kliūtis tokiuose sektoriuose, kuriuose galima sukurti daug darbo vietų. Tai – statybų, verslo paslaugų, logistikos, turizmo ir didmeninės prekybos sektoriai", – pabrėžė A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad labai svarbu remti produktyvias investicijas. „Turime sukurti pramonei ir mažoms bei vidutinėms įmonėms palankią reguliacinę aplinką, grindžiamą geresnio reglamentavimo principais ir viešojo administravimo modernizavimu", – kalbėjo A. Butkevičius.

Pasak premjero, daugeliui investuoti norinčių mažųjų ir vidutinių įmonių subjektų gauti finansavimą kliudo sumažėjusios ir brangios finansavimo galimybės, todėl labai svarbu atkurti normalias skolinimo sąlygas. Kartu jis pažymėjo, kad naujoje Europos Sąjungos finansinėje perspektyvoje daug galimų finansavimo šaltinių bus prieinama mažosioms ir vidutinėms įmonėms.

„Labai svarbu užtikrinti, kad įmonės būtų gerai informuotos apie šias finansavimo galimybes. Tikimės, jog Vyriausybės atlikti darbai ir ketinimai turės įtakos ekonomikos augimui, skatins konkurencingumą, padarys Lietuvą patrauklesnę investuotojams" – sakė Ministras Pirmininkas.

Investicijų ir verslo aplinka besirūpinančios asociacijos „Investuotojų forumas" atstovų susitikimuose su Vyriausybės nariais aptariami pasiūlymai ir rekomendacijos, kurie padėtų spartinti šalies ekonomikos augimą ir didinti Lietuvos patrauklumą užsienio investuotojams.

Lrv.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24