Registruoti ginklus netrukus bus galima ir internetu

2013-09-24, 09:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo rugsėjo 30 d. fiziniai ir juridiniai asmenys turės galimybę prašymus dėl policijos išduodamų licencijų, leidimų ginklams, apsaugos darbuotojų pažymėjimų, kitų dokumentų, susijusių su ginklais, pirotechnikos priemonėmis, asmens ir turto sauga, pateikti elektroninėmis priemonėmis. Šių paslaugų teikimą užtikrins Policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (toliau - Policijos departamentas) sėkmingai įgyvendintas projektas „Viešosios policijos paslaugos „Pranešimų policijai teikimas" perkėlimas į elektroninę erdvę".

Projekto vadovas T. Stankevičius pasakoja apie įgyvendinto projekto privalumus: „Prašymus dėl leidimų ginklams, pirotechnikos priemonėms ir asmens ir turto saugos veiklai išdavimo ir kitas reikalingas dokumentų formas fiziniai ir juridiniai asmenys galės pateikti tiesiog iš namų, darbo ar viešųjų interneto prieigos taškų. Policijos įstaiga, išnagrinėjusi prašymą ir priėmusi sprendimą, asmeniui atsakymą dėl leidimo taip pat pateiks per Policijos elektroninių paslaugų sistemą. Be to, sistema automatiniu būdu teiks asmenims informaciją apie paslaugos vykdymą, procesus, reikalavimus, terminus, priimtus sprendimus. Manome, kad policijos darbas, įdiegus šią sistemą, taps efektyvesnis, o dėl paslaugų viešumo ir skaidresnis."

Gyventojai svetainėje www.epolicija.lt turės galimybę peržiūrėti informaciją apie savo administracinius teisės pažeidimus, kuriuos registruoja policija, taip pat informaciją apie policijos asmeniui išduotus leidimus laikyti (nešiotis) ginklus, licencijas verstis veikla, susijusia su ginklais, civilinėmis pirotechnikos priemonėmis ar asmens ir turto sauga, leidimus laikyti civilines pirotechnikos priemones bei apsaugos darbuotojų pažymėjimus, pateikti su šia veikla susijusius prašymus. Asmenys dėl leidimų ginklams, licencijų ir kitų dokumentų išdavimo į policijos įstaigą turės atvykti tik vieną kartą - atsiimti dokumento.

„Sukurta sistema sudarys sąlygas atsisakyti popierinių leidimų įsigyti ginklus išdavimo. Dėl to įmonėms ir gyventojams, kurie turi galiojančius leidimus laikyti ginklus ir pageidaujantiems įsigyti šaunamųjų ginklų, iš viso nereikės vykti į policijos įstaigą. Teisę įsigyti ginklus suteiks leidimas laikyti ginklus. Leidime laikyti ginklus bus nurodoma, kokių rūšių ginklus leidžiama įsigyti fiziniam ar juridiniam asmeniui. Asmuo, pageidaujantis įsigyti ginklą, privalės šį leidimą pateikti ginklų parduotuvei, kuri prieš parduodama ginklą, privalės iš policijos elektroninių paslaugų sistemos gauti patvirtinimą, kad asmuo turi teisę įsigyti pageidaujamą ginklą. Pardavęs ginklą, ginklais prekiaujantis subjektas per Policijos elektroninių paslaugų sistemą policijai pateiks parduoto ginklo duomenis, todėl gyventojui nereikės vykti į policijos įstaigą registruoti ginklo. Policija ginklus registruos pagal ginklų parduotuvių pateiktus duomenis", - sako projekto vadovo pavaduotojas A. Čiupala.

Programinę įrangą pagal 2012 m. spalio 25 d. pasirašytą sutartį kūrė UAB „ATEA" ir UAB „Insoft".

Elektroninė paslauga „Dokumentų, susijusių su ginklais, pirotechnikos priemonėmis, asmens turto sauga, pateikimas, apdorojimas ir paskirstymas" sukurta įgyvendinant projekto „Viešosios policijos paslaugos „Pranešimų policijai teikimas" perkėlimas į elektroninę erdvę" (projekto kodas Nr. VP2-3.1-IVPK-01-V-01-003) antrąją dalį. Projektas finansuotas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis pagal 2007-2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programos 3 prioriteto „Informacinė visuomenė visiems" įgyvendinimo priemonę Nr. VP2-3.1-IVPK-01 „Elektroninės valdžios paslaugos" ir valstybės biudžeto lėšomis. Projektui įgyvendinti skirta 6,38 mln. litų, iš jų 5,39 mln. litų skyrė Europos regioninės plėtros fondas, o 0,95 mln. litų skirta iš valstybės biudžeto lėšų, projektas įgyvendinimas nuo 2009 m. gegužės mėnesio.

Projekto pristatymas:
Detalus projekto pristatymas vyks šių metų rugsėjo 25 d. (trečiadienį) viešbutyje „Šarūnas" (Raitininkų g. 4, Vilnius). Renginio pradžia - 10 val.

Policija.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24