Nueita ne sąžinės kryptimi

2013-09-21, 09:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Jau spalį apie 60 tūkst. valdininkų pajus valdžios rūpestį - jiems bus padidintos per krizę sumažintos algos. Taip nusprendė Vyriausybė, o jos sprendimą skubos tvarka patvirtino Seimas. Sotesnių kąsnių sulaukti lemta būtent tiems valstybės tarnautojams, kurie iki krizės gaudavo didesnius atlyginimus. Esą jie ir nukentėję labiausiai. Mat Konstitucinis Teismas buvo išaiškinęs, kad negražu buvo laikytis solidarumo ir socialinio teisingumo principo labiausiai mažinant algas tiems, kurie uždirbo daugiausiai.

Todėl dabar padidėjusiais atlyginimais labiausiai galės džiaugtis teisėjai, ministerijų vadovai, politikai, t.y. tie valdininkai, kurie tikrai neskursta, o pensininkai vėl paliekami gyvenimo užribyje. Pasirodo, laikas jiems kiek atsikvėpti dar neatėjo, nes pinigų kompensuoti sumažintoms pensijoms nėra.

Pensininkai dar turės mažiausiai metelius pakentėti. Kadangi pensijas gauna nebe jaunuoliai, tad per savo gyvenimą uždirbtų pinigų sulaukti bus lemta ne visiems. "Tai atrodo ne tik keistai, bet ir neteisinga. Nueita ne sąžinės ir moralės kryptimi. Toks elgesys su žmonėmis, sakyčiau, yra schematiškas, materialistinis ir gana nejautrus. Aš įsivaizduoju valdžios požiūrį. Jai dabartiniai valdininkai, visi tarnautojai, visi teisėjai rūpi labiau, nes visi yra lobistai. Jie spaudžia valdžią, jie reikalauja, jie turi svorį ir svertus.

O pensininkai - kas? Jie jau išėję iš rikiuotės, nustumti į pakraštį žmonės. Nesvarbu, kas jie buvo, ką jie darė. Valdžia, nors ir nesako, kad jie nebereikalingi, bet kad jie yra tikrai ignoruojami, dabar pasimatė", - sakė nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, architektas, profesorius Jonas Minkevičius. Interviu su juo – šeštadienio "Respublikoje".

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24