Prie MAXIMA parduotuvių – galimybė palikti nebenaudojamą stambią buitinę techniką

2013-09-10, 15:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo šiol atvykus į MAXIMA parduotuvę apsipirkti, joje bus galima palikti ne tik nebenaudojamas baterijas, smulkius nebeveikiančius buitinius prietaisus ir kitas elektronines atliekas, bet ir stambią buitinę techniką. Klientų patogumui, prie dalies didžiųjų MAXIMA parduotuvių pastatyti specialūs konteineriai, kuriuose galima palikti neveikiančią buitinę techniką ir būti tikram, kad buityje nebenaudojami daiktai neterš gamtos, o bus atiduoti perdirbimui ar saugiai sunaikinti.

Prekybos tinklas MAXIMA galimybę parduotuvių informacijos skyriuose įengtose specialiose talpyklose palikti smulkią elektroninę techniką ir baterijas savo klientams siūlo daugiau nei metus. Vien per 2012 m. iš gyventojų surinkta ir atliekas tvarkančiai elektronikos platintojų asociacijai EPA perduota beveik 40 tonų atliekų: baterijų, elektroninės įrangos, smulkių ir stambesnių buitinių prietaisų, akumuliatorių ir kt. Nuo šiol prie didžiųjų MAXIMA parduotuvių stovinčiuose konteineriuose žmonės galės palikti ir stambią buitinę techniką.

„Kiekvienas žmogus buityje turi nebereikalingų daiktų, kurių negali tiesiog išmesti į šiukšlių konteinerį. Mes siūlome atvežti nebenaudojamą buitinę techniką prie vienos iš mūsų parduotuvių, o mes pasirūpinsime, kad ji būtų atiduota perdirbti ar saugiai sunaikinta. Tai patogu, nes nereikia ieškoti, kur buitinę techniką būtų galima palikti. Be to, kiekvienas atveždamas ir palikdamas nebenaudojamą buitinę techniką specialiuose konteineriuose, elgiasi atsakingai ir neteršia gamtos", - sako MAXIMA LT, UAB, Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Inga Romanovskienė.

Specialūs stambios elektronikos atliekų surinkimo konteineriai įrengti prie 19-os MAXIMA parduotuvių, veikiančių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Pasvalyje, Mažeikiuose, Marijampolėje, Rokiškyje, Panevėžyje, Lentvaryje, Ariogaloje ir Molėtuose. Į šias MAXIMA parduotuves užsukę klientai gali tiesiog palikti nebenaudojamą elektroninę įrangą prie konteinerių ir pranešti apie tai informacijos skyrių darbuotojams.

Elektronikos atliekos surenkamos ne tik prie parduotuvių, kur pastatyti konteineriai. Kaip ir anksčiau, apsilankius bet kurioje MAXIMA parduotuvėje, galima kreiptis į informacijos skyriaus ar kitą parduotuvės darbuotoją ir prietaisą palikti parduotuvėje arba paskambinti atliekas tvarkančiai elektronikos platintojų asociacijai EPA. Asociacijos atstovai atvyksta nurodytu adresu ir paima nebenaudojamą įrangą. Ši paslauga MAXIMA klientams nieko nekainuoja.

Be to, visose MAXIMA parduotuvėse įrengtos specialios talpyklos, kuriuose galima palikti panaudotas baterijas. Klientai noriai naudojasi šia paslauga – įrengus šias talpyklas surenkamų baterijų kiekis išaugo kelis kartus – šiuo metu per mėnesį surenkama daugiau kaip 1, 6 tonos panaudotų baterijų.

Visos į MAXIMA parduotuves atneštos nebenaudojamos baterijos ir elektroninės atliekos reguliariai surenkamos ir atiduodamos perdirbimui ar saugiai sunaikinamos.

Maxima.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24