Policininkų atlyginimai bus susieti su kasmetiniais darbo rezultatais

2013-09-05, 11:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Policijoje - vienintelėje iš Vidaus reikalų ministerijos statutinių tarnybų - yra įvestas kasmetinis darbuotojų vertinimas, kuris vykdomas jau porą metų. Tokiu būdu rengiamasi susieti atlyginimų sistemą su kasmetiniais darbo rezultatais, nors atitinkami įstatymo projektai dar neparengti, sako generalinis policijos komisaras.

Ketvirtadienį kalbėdamas "Laisvosios bangos" radijui S. Skvernelis teigė, kad vykdomi bandomieji vertinimai, kurie kol kas nesukelia jokių teisinių pasekmių. Jeigu bus pataisytas Policijos įstatymas, tokie vertinimai bus tiesiogiai susiję su darbo užmokesčiu.

"Jeigu vertinamas bus labai gerai, darbo užmokestis kitais metais bus iš karto didesnis, jei vertinama labai blogai, užmokestis sumažės, jei vertima gerai, liks toks pats, jei trejus metus iš eilės vertinama gerai, jis vėl gali pakilti", - sakė generalinis policijos komisaras.

S. Skvernelis aiškino, kad, pagal parengtą Policijos įstatymo projektą, kiekviena pareigybė turės po 7 laiptelius, "kur galima daryti horizontalią karjerą".

"Ne kiekvienas pareigūnas gali būti vadovu ir to siekia, bet jis gali būti puikus tyrėjas - kriminalinės policijos arba viešosios policijos - bet, būdamas tyrėju, jis negali daryti karjeros", - teigė generalinis policijos komisaras.

Pasak jo, įstatymo projekto numatyta atlyginimų sistema sudarys horizontalios karjeros galimybę - kilti tarnyboje per 7 pozicijas.

Apie policijos komisariatų vadovų rotaciją, kuri palies apie 70 proc. pareigūnų, S. Skvernelis sakė, kad, pasibaigus kadencijai, galimi trys sprendimai: arba kadencija pratęsiama dar 5 metams, arba jis perkeliamas į vadovaujančias pareigas kitame komisariate, arba jam siūlomos kitos pareigos. Tas pat galioja ir generaliniam policijos komisarui.


 

Komentarai  

 
#1 Tauragiškis 2013-09-05 15:28
O kaip bus su tais policininkais kurie nebaudžiami luošina ir kankina žmones,vidurį dienos kabinete tranko moteris į sienas laužo rankas kad ši nesirašo ant jų klastočių.Jiems kaip Tauragėje, bus skiriamos aukštesnės pareigos? Tauragėje už tai pakeliama pareiguose : youtube.com/watch?v= -S-465RFt50 , youtube.com/watch?v= p9rWdUt89Ws , o už tokį SISTEMINGĄ(metų metais) naktinį šeimų terorizavimą ir vaikų gązdinimą manau Generalinis komisaras ordinus įteikinės,nes tuokišų banditaujančių policininkų niekas Lietuvoje NET NEBAUDŽIA!!! youtube.com/watch?v= UPafW-NCsDo
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24