V. Gapšys: tikiuosi, kad STT padės tašką dėl nepamatuotų kaltinimų ESFA pertvarkai

2013-07-29, 10:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys nepagrįstais ir nenuoširdžiais vadina konservatorių nuogąstavimus, jog daliniai Europos struktūrinio fondo agentūros (ESFA) struktūros pertvarkymai gali sukelti neigiamų pasekmių dėl Europos Sąjungos struktūrinės paramos panaudojimo Lietuvoje.

Jo teigimu, 2007 - 2013 metais vykdyta ne viena reorganizacija toje pačioje ESFA struktūroje, kuri niekam nekliuvo, greičiausia tada struktūra tik pūtėsi, o dabar atėjo laikas ją padaryti realią.

"Išgirdus, kaip politikos kuluaruose piktinamasi būsimomis ESFA pertvarkomis, padėsiančiomis ne tik sutaupyti lėšų, bet ir įvesiančiomis daugiau aiškumo bei skaidrumo į agentūros veiklą, kyla klausimas - kam tas spektaklis reikalingas? Peržiūrėjau pokyčių ESFA schemą, išnagrinėjau ją nuo iki, ir tvirtai bei neabejodamas galiu pareikšti, kad lėšų skirstymo tvarka bei visos ESFA veikla tik sugriežtinama. Galbūt būtent to ir išsigando pertvarkos bijantys asmenys. Deja, bet kuo toliau, tuo labiau aiškėja, kad nusistovėjusia sistema yra patenkintos kelios politinės jėgos, o bandymas patobulinti ESFA veiklą, sumažinti nereikalingas išlaidas, tampa didelio erzelio ir pykčio priežastimi", - sako Seimo narys V. Gapšys.

Jo nuomone, ESFA veikla neturėtų būti šitaip veikiama partinių interesų.

"Juk svarbiausias rodiklis turi būti ne vieno ar kito vadovo partinė priklausomybė, o veiksmingas agentūros sričiai priskirtų užduočių atlikimas bei ilgalaikių tikslų įgyvendinimas", - tvirtina politikas.

V. Gapšys teigia asmeniškai paprašęs socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės bei švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), kad ši išaiškintų kartą ir visiems laikams, ar struktūriniuose ESFA pakeitimuose yra pažeidimų, galbūt net korupcijos, kad baigtųsi manipuliacijos šia tema. "Neleisiu, kad partinės ambicijos ir baimė sužlugdytų darnų ESFA darbą, neleisiu, kad būtų manipuliuojama žmonėmis kalbant jiems netiesą", - pareiškė V. Gapšys.

Jis apgailestauja, kad senoji agentūros struktūra kupina tam tikrų vidinių valdymo prieštaravimų, valdymo struktūros spragų. "Kas gali paaiškinti, kaip tas pats žmogus gali būti atsakingas ir už ministerijų įgyvendinamus projektus ir už jų kontrolę bei kokybę? O gal taip buvo patogu - pats nusprendžiu ir pats save patikrinu? Kiek galima kalbėti apie valdymo kaštų mažinimą? Kodėl Darbo partijos (leiboristų) atstovams Vyriausybėje nusprendus, kad ESFA struktūroje galima sumažinti darbuotojų skaičių ir taip sutaupyti lėšų, staiga prasidėjo įvairiausi politiniai pasisakymai? Neturime mes pusantro milijono litų 32 nereikalingiems etatams išlaikyti, net jei tie etatai kokiai nors politinei jėgai labai svarbūs", - sako V. Gapšys. Jis tikisi, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba padarys galą nepamatuotiems kaltinimams.


www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24