Premjeras apie lytines mažumas: piliečiai turi teisę reikšti savo nuomonę

2013-07-29, 09:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjeras Algirdas Butkevičius, komentuodamas šeštadienį vykusias homoseksualų eitynes, sako, jog piliečių teisės laisvai reikšti savo nuomonę demokratiškoje valstybėje negali būti ribojamos, nors pripažįsta, kad lytinių mažumų reikalai Lietuvos socialdemokratų partijos programoje nėra akcentuojami, kaip daugumos Europos socialdemokratų partijų programiniuose dokumentuose.

Vyriausybės vadovo teigimu, demonstracijos Vilniuje klausimą išpūtė "tam tikros jėgos", siekiančios savų politinių tikslų. Tokią poziciją Premjeras išsakė pirmadienį duodamas interviu "Laisvosios bangos" radijui.

Kalbėdamas apie vaikų globos įstaigas, A. Butkevičius sakė, kad jos turi būti sparčiai reformuojamos.

"Užsilikimas nuo sovietinių laikų yra didžiulis, bet bus matomi ir didžiuliai pokyčiai", - žadėjo Premjeras. Jis užsiminė apie neįgalių darbuotojų atlyginimų didinimą.

Ministro Pirmininko požiūriu, mokinių krepšelių sistema yra netobula - yra mokyklų, kur dėl mažo mokinių skaičiaus jau negalima suformuoti klasių iš 25 mokinių, todėl atitinkamai mažėja mokyklų finansavimas.

"Kai kur mokinių pavežimas į mokyklą kainuoja brangiau nei mokyklų išlaikymas", - pastebėjo Premjeras, teigdamas, kad mokyklų finansavimo optimizavimas vyksta.

Komentuodamas pasiūlymą riboti biudžetinių įstaigų vadovų buvimą postuose dviem kadencijomis, A. Butkevičius vis dėlto pasisakė už tai, kad kadencijų skaičius neturėtų būti nustatomas.

"Kiekviena savivaldybė turėtų žinoti, kaip plėsti verslą rajono viduje", - sakė Premjeras, kalbėdamas apie nedarbo regionuose problemą. Jis teigė, kad minimalios mėnesinės algos padidinimas nepakenkė smulkiajam verslui regionuose.

"Verslas orientuotas į vidaus rinką, o dėl algos vartojimas didėja", - teigė jis.


www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24