Iš pradžių - žaidynės, vėliau - poilsio stovykla

2013-07-27, 18:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Dvylika vertingų medalių, iš jų - 3 aukso, 2 sidabro ir 7 bronzos, parsivežė Šalčininkų rajono rinktinė iš XIII Jano Stypulos (Jan Stypuła) Pasaulio lenkų moksleivių žaidynių, kurios birželio 29 - liepos 4 dienomis vyko Lomžoje. Tarptautiniame sporto renginyje, kurios iniciatorius ir pirmasis organizatorius buvo šviesaus atminimo Lenkijos Respublikos senatorius ir ilgametis draugijos „Wspólnota Polska" Lomžos skyriaus pirmininkas Jan Stypula, dalyvavo 587 jaunieji sportininkai iš 10 šalių, tarp jų - 206 iš Lietuvos.

Tradicinės žaidynių priesaikos žodžius šiemet tarė Šalčininkų rajono atstovai - rankininkių kapitonė Justina Borisevska ir Lietuvos rankinio čempionas Edvinas Basiulis.

Šalčininkų rajono atstovų dalyvavimas žaidynėse pažymėtas dideliais laimėjimais. Henriko Ivanovskio iš A. Ratkevičiaus sporto mokyklos auklėtiniai užėmė trečiąją vietą rankinio turnyre, o Agnieška Rutkovska iškovojo geriausios šios sporto disciplinos vartininkės titulą.

Gerais rezultatais gali pasigirti mūsų lengvaatlečiai. Edvin Švaikovski kamuoliuko mėtymo rungtyje užėmė pirmąją vietą, savo ruožtu Darjuš Mikoleiko - trečiąją. 600 metrų bėgimo rungtyje Karina Kozakevič iškovojo penktąją vietą, Ernesta Dovda - šeštąją. Diana Volynec 300 m bėgimo rungtyje buvo ketvirta. Iš plaukimo varžybų Šalčininkų sportininkai parsivežė keturis medalius: sidabrą iškovojo Kleopatra Lunkevičiūtė, bronzą - Mantas Paleckis, Darjuš Mikolaiko ir Karina Kozakevič.

Tradiciškai aukščiausias vietas ant prizininkų pakylos užėmė mūsų stalo tenisininkai: Radoslav Zubel (1-oji vieta), Tomas Lebedz (2-oji vieta), Anton Moroz (3-ioji vieta). Stalo teniso turnyro lentelėje Šalčininkų rajono atstovai užėmė pirmąją vietą.

Iš žaidynių grįžusių Eišiškių A. Ratkevičiaus sporto mokyklos rankinio komandos žaidėjų (treneris H. Ivanovski) laukė savaitės poilsis Lietuvos pajūryje Šventojoje. Treneriui tai buvo jau 35 poilsio stovykla, kurią jis surengė savo auklėtiniams per 21 metų trenerio karjerą. Išvyka į pajūrį vyko pagal savivaldybės vykdomą Visuomenės sveikatos rėmimo programą ir padedant rėmėjams - ūkininkams Bronislovui ir Dariui Masiuliams bei Kazimežui Tubelevičiui. Maitinimą stovyklautojams užtikrino bendrovė „Tradita", transportą - Kalesninkų Liudviko Narbuto vidurinė mokykla ir Butrimonių pagrindinė mokykla.

Foto- Po sėkmingų sportinių startų - poilsis Šventojoje

Andžej Kolosovski

inf. "Vilniaus krašto savaitraštis"

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24