Homoseksualų eitynės pasiekė Lukiškių aikštę

2013-07-27, 15:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Homoseksualų eitynių "Už lygybę" kolona su vaivorykštės spalvų vėliavomis Gedimino prospektu pasiekė Lukiškių aikštę. Kartu su kolona važiavo daug policijos automobilių.

Tai antrosios homoseksualų eitynės šalies istorijoje. Pirmosios, vykusios 2010 m. sostinės Upės gatve, sulaukė didelio priešininkų dėmesio. Pasipuošę eitynių dalyviai laikė plakatus su užrašais "Už lygybę", "Palaikome kovojančius", "Didžiuojuosi būdamas lietuvis ir gėjus", "Už LGBT teises Rusijoje", "Lygūs mokesčiai - lygios teisės" ir pan.

Eitynėse dalyvavo papuošti du atviri autobusai. Ant vieno autobuso šono - užrašas "Didžiuojamės būdami savimi", "Palaikome kovojančius už LGBT teises Rusijoje".

Lukiškių aikštėje eitynių dalyvius riksmais, priešiškais plakatais pasitiko priešininkai, įvyko susirėmimas su policijos pareigūnais. Vėliau protestuotojai iš aikštės buvo išstumti. Lukiškių aikštė ir jos prieigos apjuostos gyva policininkų tvora, ribojamas judėjimas iš ir į šią zoną. Pareigūnai nuslopina kiekvieną išsišokimą.

Prieš eitynių dalyviams pasiekiant Lukiškių aikštę susirinkusiųjų dėmesį atkreipė buvęs Seimo narys Žilvinas Šilgalis, kuris priminė vaikų iš Hamelno legendą. Politikas įsikūnijo į žiurkiagaudį, grojantį fleita. Anot legendos, 1284 m. Hamelno miestą, esantį Žemutinėje Saksonijoje, užplūdo neįtikėtinas žiurkių kiekis. Miestelėnai bandė visokiomis priemonėmis jų atsikratyti, bet nepavyko. Tuomet mieste pasirodė dryžuotais drabužiais pasidabinęs žiurkiagaudys. Paėmęs į ranką fleitą jis užgrojo, o žiurkės, pakerėtos muzikos, aklai sekė jam iš paskos. Taip apžavėtos kerinčių fleitos garsų jos net nepastebėjo, kad fleitininkas jas vilioja tiesiai į upę. Šį savo žingsnį Ž. Šilgalis laikė alegorija šeštadienio įvykiams ir homoseksualų eitynėmis.

Lukiškių aikštėje įrengta scena, sakomos kalbos, kurias pertraukia šūksniai "Gėda". Renginys tęsis iki 16 val. Viešąją tvarką sostinėje palaiko gausios policijos pareigūnų pajėgos. Pasitelkta raitoji policija. Virš sostinės skraido sraigtasparnis. Oro erdvė stebima specialiu skraidančiu robotu policininku.


www.L24.lt 

Komentarai  

 
#1 frenk 2013-07-28 09:18
sulau keisti prospekto pavadinima i pydarastu prohekta .pydaru eitinies tai geda lietuvai
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24