J. Razma: gali būti, kad VMI viršininkas pasirinktas kaip atpirkimo ožys

2013-07-27, 08:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko pavaduotojas Jurgis Razma nemano, kad Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo kritika susijusi su politiniais motyvais. J. Razma "Žinių radijo" laidoje "Opozicija" pabrėžė, kad Modestą Kaseliauską į VMI viršininko pareigas paskyrė patys socialdemokratai.

"Dabar dirbantį Mokesčių inspekcijos vadovą ne mūsų Vyriausybė paskyrė - jis pradėjo darbuotis dar socialdemokratų vadovybės paskirtas. Politinių motyvų kaip ir nebūtų. Paprasčiau kalbant, tai turėtų būti kaip ir socialdemokratų žmogus. Bet kodėl dabar į jį koncentruojama tokia kritika - galiu suprasti. Finansų ministrui vis sunkiau visuomenei paaiškinti, kodėl atsilieka PVM, akcizų surinkimas. Labai patogu rasti kažkokį atpirkimo ožį", - sakė J. Razma.

Jis suabejojo, kad pasikeitus Vyriausybei VMI vadovybė pradėjo dirbti blogiau. J. Razma pabrėžė finansų ministro ir viceministrų vaidmenį formuojant uždavinius. J. Razma neslėpė manąs, kad buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė šį darbą sugebėjo geriau atlikti.

"Jeigu R. Šadžiaus komanda to nesugeba padaryti, galbūt VMI yra tokiame neapibrėžtume, jeigu negauna strateginių pavedimų. Tada finansų ministras savo negebėjimą gali suversti ant sau pavaldžios struktūros vadovų", - kalbėjo politikas.

Finansų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad, Valstybės kontrolei nustačius rimtų pažeidimų VMI veikloje, planuojama atlikti inspekcijos tarnybinį patikrinimą. Pasak finansų ministro atstovo Rosvaldo Gorbačiovo, ministras R. Šadžius laikosi pozicijos, kad institucijos vadovas privalo atsakyti už jos veiklą.

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24