Susisiekimo ministras R. Sinkevičius apdovanos nusipelniusius jūrininkus

2013-07-27, 10:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius šiandien, liepos 26 d., Klaipėdos Jūros šventėje pagerbs iškiliausius jūrinės bendruomenės atstovus, už ilgametį, nepriekaištingą ir pasiaukojamą darbą, įteikdamas jiems Lietuvos Respublikos jūrų transporto darbuotojo garbės ženklą. Susisiekimo ministras R. Sinkevičius apdovanos nusipelniusius jūrininkus

„Šie žmonės yra Lietuvos jūrinės bendruomenės „aukso fondas". Tai garbūs kapitonai ir laivų statytojai, inžinieriai ir technologai, remontininkai ir vadybininkai, įmonių vadovai ir diplomatai, kurie šalis skiriančią Baltiją paverčia šalis jungiančia jūra. Jų dėka Lietuva gali didžiuotis esanti jūrinė valstybė", – sako ministras R. Sinkevičius.

Siekdamas pagerinti jūrininkų darbo ir gyvenimo jūroje sąlygas, užtikrinti visas jūrininkų socialines garantijas ir pasirūpinti tinkama pagalba laivų įguloms ekstremalių situacijų metu, ministras R. Sinkevičius inicijuoja teisės aktus, kuriuos skubos tvarka rengia Susisiekimo ministerija.

Klaipėdos valstybinis jūrų uostas yra Lietuvos ekonomikos ir socialinės aplinkos strateginis objektas. Klaipėdos uostas yra Lietuvos svarbiausias transporto centras, sujungiantis transporto arterijas iš Rytų ir Vakarų, didžiausias šalyje darbdavys. Uoste ir su jo veikla susijusiose įmonėse sukurta 27 tūkst. darbo vietų. Dar 180 tūkst. darbo vietų – jūrų industrijoje.

Susisiekimo ministerijos tradicija teikti Lietuvos Respublikos jūrų transporto darbuotojo garbės ženklą labiausiai nusipelniusiems šalies jūrinių bendrovių atstovams Klaipėdos Jūros šventės metu tęsiama nuo 2003 m. Šiuo metu jau yra 122 šio garbės ženklo kavalieriai. Šiemet bus įteikta 15 apdovanojimų.

www.sumin.lt

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24