Vilniaus rajonas ir toliau sėkmingai investuoja į rajono gyvenvietes

2016-09-28, 15:01
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vilniaus rajonas ir toliau sėkmingai investuoja į rajono gyvenvietes © L24.lt (fot. Viktor Jusel)

Praūžus grandiozinei Vilniaus rajono Derliaus šventei Vilniaus rajono savivaldybė ir toliau skina puikiai panaudotų investicijų derlių. Rugsėjo 27 dieną Mostiškių kaime oficialiai atidarytas daugiafunkcis centras.

Mostiškių gyventojams puoselėjus viltį kaimelyje turėti pagrindinį laisvalaikio praleidimo centrą Savivaldybės valdžia atsilygino su kaupu. Jau nuo šių metų pradžios savo aktyvią veiklą pradėjo vykdyti Mostiškių mokykla-daugiafunkcis centras, kurio statybos projektas kainavo beveik 422 tūkst. eurų, iš jų 10 proc. – Savivaldybės biudžeto lėšos. Šis projektas apėmė ne tik daugiafunkcio centro statybą bei įrengimą, projekto lėšomis buvo rekonstruotas ir Mostiškėse esantis stadionas – sutvarkyta stadiono aplinka, įrengti futbolo varteliai, išlygintos duobės bei pasėta žolė.

Į gražiu rudenišku oru pasipuošusią Mostiškių mokyklos-daugiafunkcio centro atidarymo šventę susirinko ne tik administracijos, Mostiškių gyventojų ir seniūnijos atstovai, bet atvyko ir garbūs svečiai – Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst, Savivaldybės vicemeras Česlav Olševski, Tarybos narė Teresa Demeško, Lavoriškių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios klebonas kun. Pavel Paliul, Vilniaus rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir turizmo skyriaus vedėjas Edmund Šot, Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Sofija Ryžova, Lavoriškių seniūnas Mark Pilat, Vilniaus rajono savivaldybės centrinės bibliotekos direktorius Miroslav Voitiulevič, Rudaminos daugiafunkcinio kultūros centro Lavoriškių ir Nemenčinės daugiafunkcinio kultūros centro Buivydžių skyrių administratorės Aleksandra Olševska ir Kristina Klimaševska, įmonės Lenkų Švietimo Paramos Fondas „Samostanowienie“ vadovas Stanislav Pieško.

Naujame Mostiškių mokykloje-daugiafunkciame centre yra įrengta aktų salė, kurioje Mostiškių bendruomenė mielai renkasi pasiklausyti liaudies ansamblio „Mościszczanka“ koncertų. Čia pat įrengta ir moderni treniruoklių salė, kurią nuo šiol jaunimas renkasi dažniau nei laisvo laiko leidimą prie kompiuterio. Treniruotis salėje, kaip ir dalyvauti organizuojamuose sporto užsiėmimuose, pvz. šiaurietiško ėjimo, aerobikos, gali visi gyventojai neatsižvelgiant į amžių. Centre siūloma lankyti ir šokio būrelį bei dekupažo pamokas. Naujo centro pastate yra įsikūrusi ir biblioteka su nemokama interneto prieiga.

Vilniaus rajono merė sveikindama susirinkusius svečius dėkojo Mostiškių bendruomenei už puikias idėjas įgyvendinant šį visuomenei reikalingą projektą bei vylėsi, jog ši vieta taps pagrindiniu vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų centru, kur kiekvienas ras sau aktualios ir įdomios veiklos. „Džiaugiamės, kad Savivaldybei pavyksta įgyvendinti rajono gyventojams reikalingus projektus. Esame įsitikinę, jog Mostiškių gyventojai ir toliau aktyviai dalyvaus visuomeniniame gyvenime“, – kalbėjo merė.

Vilniaus rajono savivaldybės vicemeras Česlav Olševski, gyvenantis kaimynėje gyvenvietėje, neabejojo, kad Mostiškėse įsteigtas daugiafunkcis centras bus viena lankomiausių įstaigų visame kaimelyje, kur savo aktyvia kūrybine veikla bei pasiekimais visą rajoną džiugins ne tik liaudies ansambliai „Mościszczanka“ ir „Barwy Podwileńskie“, bet ir futbolo klubas „Mostiškės“.

Vilniaus rajono savivaldybė skatina laisvalaikio, sporto ir kultūrinę gyventojų veiklą bei sudaro palankias sąlygas įvairiapusei jos plėtrai. Rajone veikia Rudaminos ir Nemenčinės daugiafunkciniai kultūros centrai bei 26 jų padaliniai, o taip pat 4 mokyklos-daugiafunkciai centrai, kurie kas mėnesį telkia įvairaus amžiaus grupių gyventojus į renginius, edukacinius užsiėmimus, projektus, skatina dalyvauti kultūriniame gyvenime bei užtikrina turiningą laisvalaikį.

vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24