Mokestis už Kauno daugiabučiuose laikomus gyvūnus sumažintas iki simbolinio dydžio

2013-07-21, 11:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kauno miesto taryba pritarė siūlymui sumažinti rinkliavos už naminių gyvūnų laikymą daugiabučiuose namuose dydį. Mėnesinis mokestis už šuns laikymą sumažintas nuo 5 iki 2 litų, o už katės laikymą - nuo 2 iki 1 lito.

Taryba taip pat pritarė siūlymui kauniečius, laikančius sterilizuotą gyvūną arba augintinį, paimtą iš gyvūnų globos įstaigų, visai atleisti nuo rinkliavos už šunų ir kačių registravimą bei laikymą daugiabučiuose.

„Tikimės, kad mokesčio sumažinimas iki simbolinio dydžio paskatins kauniečius aktyviau registruoti namuose laikomus augintinius", - teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Oficialiais duomenimis, šiuo metu Kauno miesto yra užregistruota 12,2 tūkst. šunų ir 2,1 tūkst. kačių. Per praėjusį birželio mėnesį buvo naujai užregistruoti 46 šunys ir 3 katės.

„Iš rinkliavos gauti pinigai panaudojami VšĮ „Gyvūnų registravimo centro" teikiamų paslaugų apmokėjimui. Lėšos taip pat skiriamos beglobių gyvūnų priežiūrai, jų sterilizacijai. Be to, už šias lėšas įrengiamos šiukšliadėžės šunų ekskrementams", - sakė Kauno miesto tarybos narys, Gyvūnų globos ir priežiūros tarybos pirmininkas Kazimieras Nausėda.


www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24