D. Grybauskaitė: nesiruošiu dalyvauti jokiose eitynėse

2013-07-10, 15:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžia neketinanti nei dalyvauti homoseksualų eitynėse, nei sveikinti jų dalyvių.

"Asmeniškai aš nedalyvauju jokiose eitynėse. Iki šiol nedalyvavau ir nesiruošiu dalyvauti jokiose eitynėse", - sakė D. Grybauskaitė trečiadienį Prezidentūroje surengtoje metinėje spaudos konferencijoje.

Žurnalistams pasiteiravus, ar neketina pasveikinti žygiuojančių eitynių dalyvių, Prezidentė taip pat buvo lakoniška. "Niekada nesu sveikinusi jokių eitynių anksčiau", - atsakė Prezidentė, leisdama suprasti, kad ir šįkart neketina to daryti.

Šalie vadovė buvo nelinkusi komentuoti homoseksualų eitynių temos, nes pasak jos, homoseksualų eitynių vietos klausimas yra savivaldos funkcija, be to, šiuo metu vyksta teismai.

"Lietuvos Konstitucija užtikrina visiems Lietuvos piliečiams lygias susirinkimo teises. Dėl vietos, kur gali vykti vienas ar kitas renginys, jau yra municipaliteto, arba savivaldybės, prerogatyva", - pažymėjo D. Grybauskaitė.

"Jie tai turi spręsti - tiek kas kreipėsi į savivaldybę, tiek pati savivaldybė. (...) Aš labai komentuoti nenorėčiau, nes (teismo, - ELTA) procesas dar yra nesibaigęs", - pridūrė šalies vadovė.

ELTA primena, kad Vilniaus miesto savivaldybė buvo išdavusi leidimą eitynėms Upės gatvėje, tačiau Lietuvos gėjų lyga, pageidavusi eisenos Gedimino prospektu, šį sprendimą apskundė teismui.

Šis įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę suderinti leidimą eitynėms Gedimino prospektu. Savivaldybė netrukus pasinaudojo teise tokį teismo sprendimą apskųsti.

Pirmą kartą seksualinių mažumų eitynės Lietuvoje vyko 2010 m. gegužę. Apklausų duomenimis, homoseksualų eitynėms nepritaria 62,1 proc. Lietuvos gyventojų.


www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24