Seimo Pirmininkas: dėl homoseksualų eitynių bet kokiu atveju kils konfliktas

2013-07-10, 12:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas neprieštarauja homoseksualų eitynėms sostinėje, tačiau pabrėžia, jog išduodant joms leidimą būtina apsvarstyti saugumo klausimus. Pasak Seimo Pirmininko, sostinėje susiklosčiusią situaciją galutinai išspręs teismas.

"Aš manau, kas savivaldybė yra pakankamai savarankiška institucija ir jinai turi priimti politinį sprendimą leisti ar neleisti (eitynes Gedimino prospektu, - ELTA), o jeigu žmonės nepatenkinti ir nėra duodamas tas leidimas, kitas kelias - teismai", - sakė V. Gedvilas.

Seimo Pirmininkas pripažįsta visų piliečių minties laisvę ir neprieštarauja, kad Vilniuje būtų rengiamos homoseksualų eitynės, tačiau kelia saugumo klausimą.

"Aš manau, kad visi turi teisę protestuoti, žygiuoti, bet tai turi būti taiki, neįžeidžianti eisena, aš jau ne kartą esu sakęs. Tiktai reikia pažiūrėti, kokioje vietoje leisti daryti, kad tai būtų saugu, kad tai nesukeltų kažkokių riaušių arba kažkokių prieštaravimų", - kalbėjo Seimo Pirmininkas.

Pasak V. Gedvilo, šios eitynės yra jautri tema: nuomonės visuomenėje išsiskiria, dėl to kyla susipriešinimas.

"Vieni yra už eitynes, kiti - prieš eitynes, bet kokiu atveju konfliktas bus", - pastebi V. Gedvilas.

ELTA primena, kad Vilniaus miesto savivaldybė buvo išdavusi leidimą eitynėms Upės gatvėje, tačiau Lietuvos gėjų lyga, pageidavusi eisenos Gedimino prospektu, šį sprendimą apskundė teismui.

Šis įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę suderinti leidimą eitynėms Gedimino prospektu. Savivaldybė netrukus pasinaudojo teise tokį teismo sprendimą apskųsti.

Pirmą kartą seksualinių mažumų eitynės Lietuvoje vyko 2010 m. gegužę. Apklausų duomenimis, homoseksualų eitynėms nepritaria 62,1 proc. Lietuvos gyventojų.

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24