Į VPT kreipėsi ir Vilniaus apskrities komunalinių atliekų tvarkymo centras

2013-07-10, 12:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui kreipusis į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT) skubiai atlikti tyrimą dėl Vilniaus apskrities komunalinių atliekų tvarkymo centro (UAB VAATC) vykdomo atliekų rūšiavimo fabriko konkurso, į VPT trečiadienį kreipėsi ir VAATC.

Premjero žiniomis, konkursą laimėjusios įmonės įstatinis kapitalas tesiekia 10 tūkst. litų ir tokios bendrovės net neturi teisės dalyvauti stambiuose konkursuose.

VAATC kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą ir Aplinkos projektų valdymo agentūrą, prašydama ištirti visas atliktas pirkimo procedūras bei nustatyti, ar tiekėjų vertinimo procedūros buvo atliktos tinkamai bei teisėtai.

VAATC pabrėžia viešųjų pirkimų konkursą organizavusi įstatymų numatyta tvarka. "Šiame, kaip ir visuose kituose viešųjų pirkimų konkursuose, buvo nuodugniai patikrinta visų tiekėjų atitikimas kvalifikacijos bei techniniams reikalavimams. Vertinimą atliko nepriklausomi ekspertai. Kad būtų užkirstas kelias abejonėms, buvo pasitelkta daugiau ekspertų, nei rekomendavo Viešųjų pirkimų tarnyba. Tiekėjų kvalifikaciją vertino trys, o techninę pasiūlymų dalį - du nepriklausomi kvalifikuoti ekspertai. Visus be išimties sprendimus UAB „VAATC" priėmė remdamasi ekspertų išvadomis", - teigia centras.

Pasak UAB VAATC pirkimo komisijos pirmininko Egidijaus Anulio, susiklostė tokia situacija, kad tik vienas konkurso dalyvis atitiko visus reikalavimus. "Todėl patys kreipėmės į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad ši įvertintų situaciją ir pateiktų savo išvadas", - sakė E. Anulis.

Komisijos pirmininkas pabrėžė, jog pirkimo komisijai yra žinoma tik vienintelio tiekėjo, paskelbto nugalėtoju, siūlyta kaina, kadangi tik to tiekėjo kainos vokas buvo atplėštas. Jokių duomenų apie kitų tiekėjų kainas UAB „VAATC" neturi.

„Tai, kad yra žinomos kitų konkurse dalyvaujančių tiekėjų kainos, kelia didelių abejonių dėl konfidencialumo pažeidimo ir neteisėto informacijos paskleidimo", - teigia E.Anulis.

Premjeras A. Butkevičius, antradienį kreipęsis į VPT, sakė laukiąs viešumo, skaidrumo ir atsakomybės.

"Man sukėlė tam tikrų abejonių, kai buvo paskleista informacija, kad įmonė laimėjo didelės vertės projektą, o jos įstatinis kapitalas yra 10 tūkst. litų. Tai aš nežinau... Pagal visą tvarką, kiek žinau, tokios įmonės net neturėtų teisės dalyvauti stambių projektų įgyvendinime", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Premjero nuomone, kyla abejonių dėl fabriko statybos konkurso skaidrumo, todėl turi būti kuo greičiau atliktas tyrimas, kad abejonės būtų išsklaidytos arba užkirstas kelias neskaidriems viešiesiems pirkimams.

ELTA primena, kad Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras konkursą Vilniaus atliekų rūšiavimo gamyklos statyboms paskelbė 2012 metų liepos 31 dieną.

Konkurse varžėsi septynios bendrovės: "Prime Capital", "Požeminiai darbai", "Energesman", "LitCon", "Groslita", "BioWaste Technologies" ir "Manfula".


www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24