V. Gedvilas prisipažįsta nerimaująs dėl teismo sprendimo Darbo partijai

2013-07-10, 11:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas yra įsitikinęs, kad valdančiosios koalicijos darbas po teismo nuosprendžio Darbo partijos (leiboristų) byloje ir toliau vyks sėkmingai. Visgi V. Gedvilas prisipažįsta nerimaujantis dėl penktadienį paaiškėsiančio teismo sprendimo.

"Esu partijos narys ir, aišku, išgyvenu dėl galutinių rezultatų, neturiu ko slėpti, nes visa partija yra teisiama", - trečiadienį "Žinių radijo" laidoje sakė V. Gedvilas.

Plačiau komentuoti situacijos Seimo Pirmininkas nepanoro, nes, anot jo, tai būtų neetiška. "Mes į teismų sprendimus arba į ikiteisminius procesus kištis negalime. Ne tik aš, bet ir kiti negali. (...) Ikiteisminį tyrimą galima komentuoti tada, kada įvyks, kai jau baigsis, kada kažkoks nuosprendis bus parašytas, tada galima kalbėti, komentuoti", - savo motyvus paaiškino V. Gedvilas.

Seimo Pirmininkas užtikrino, kad Darbo partijos (leiboristų) ir visos valdančiosios koalicijos darbas po teismo sprendimo partijos lyderiams nesutriks.

"Aš jau esu ne kartą sakęs, kad frakcija yra, frakcija dirba Seime, ir teismo sprendimas jokios įtakos neturės mūsų tolimesniam darbui, koaliciniam darbui", - teigė V. Gedvilas.

Vertindamas Premjero Algirdo Butkevičiaus antradienį išsakytą prielaidą, kad po teismo sprendimo galėtų būti peržiūrima koalicijos sutartis, Seimo Pirmininkas buvo lakoniškas. "Aš tokių vertinimų nedaryčiau", - trumpai pakomentavo V. Gedvilas.

ELTA primena, kad antradienį Premjeras sakė, jog valdančiosios koalicijos sutarties peržiūrėjimas priklausys nuo teismo sprendimo "darbiečiams".

"Na, kol kas dar nematome, kol nėra sprendimų. Kai bus sprendimas, tada ir galvosime", - teigė A. Butkevičius.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas skelbs nuosprendį Darbo partijos (leiboristų) atstovams Viktorui Uspaskichui, Vytautui Gapšiui ir Vitalijai Vonžutaitei.

Jie yra kaltinami 2004-2006 m. vedę apgaulingą mokesčių apskaitą, neapskaičiavę maždaug 24 mln. litų pajamų bei 23 mln. litų išlaidų. V. Uspaskichui siūloma šešerių metų laisvės atėmimo bausmė, V. Vonžutaitei - penkerių, V. Gapšiui - dvejų, o buhalterei Marinai Liutkevičienei - vienų metų nelaisvės bausmė su atidėjimu metams.

Valdančioji dauguma, kurią sudaro Socialdemokratų, Darbo, Tvarkos ir teisingumo partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija, šios kadencijos Seime turi 89 balsus.


www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24