Vilniaus savivaldybė skundžia sprendimą leisti homoseksualų eitynes Gedimino prospektu

2013-07-08, 15:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybės administracija, išnagrinėjusi Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimą leisti seksualinių mažumų eitynes Gedimino prospektu, nutarė jį skųsti.

Vilniaus miesto savivaldybės administracija pasinaudojo teise sprendimą skųsti per 14 dienų nuo jo priėmimo, tai yra likus savaitei iki planuojamų eitynių.

Siekdama išvengti bet kokių galimų spekuliacijų dėl vilkinimo priimti sprendimus, savivaldybė žada prašyti skundą išnagrinėti skubos tvarka.

ELTA primena, kad liepos 5-osios VAAT sprendimas įpareigojo savivaldybę suderinti Lietuvos gėjų lygai (LGL) leidimą eitynėms Gedimino prospektu.

Kaip rašoma sostinės savivaldybės pranešime, teismas, išnagrinėjęs LGL skundą, pripažino, kad Vilniaus savivaldybės administracija nesuderino eitynių vietos gėjų lygos pageidaujamu maršrutu, tačiau nenustatė, kad savivaldybės administracija tokiu būdu būtų diskriminavusi pareiškėją dėl seksualinės orientacijos.

Pasak savivaldybės atstovų, teismas konstatavo, kad administracija savo poziciją grindė remdamasi konkrečiomis teisės aktų nuostatomis ir siekė ginti pačių eitynių dalyvių saugumą.

www.l24.lt

Komentarai  

 
#1 ivardinkit 2013-07-08 21:23
teisejo pavarde
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24