Svečius iš Europos pasitiks protestuojantys pareigūnai

2013-07-05, 10:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Penktadienį į Lietuvą atvykstančius Europos Komisijos narius pasitiks protestuojantys Lietuvos statutiniai pareigūnai. Pareigūnai oro uosto teritorijoje ketina surengti pirmąsias protesto akcijas, o ateityje jų žada dar daugiau.

Kaip naujienų agentūrai ELTA patvirtino Policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė, liepos 5-ąją, 10.30 val., protestuojantys pareigūnai į Lietuvą atvykstančios Europos Sąjungos delegacijos lauks prie įvažiavimo į oro uosto teritoriją.

"Bus atkreipiamoji protesto akcija", - patikino R. Katinienė.

"Bus užsienio kalba plakatai, parodantys, kaip gyvena pareigūnai, kad pareigūnai Lietuvoje yra basi. Plakatais viską ir pasakysime, kadangi ten yra judri vieta, delegacijos pakankamai greitai pravažiuos, tai mes rinkomės tokią vietą, kur būtume matomi", - apie planuojamas protesto detales Eltai pasakojo policijos atstovė.

R. Katinienė negalėjo konkrečiau pasakyti, kiek pareigūnų dalyvaus proteste, mat protestuotojų pajėgas ketinama išskirstyti.

Penktadienio pareigūnų protestas bus pirmasis, bet ne paskutinis: liepos 19 dieną pareigūnų profsąjungos akcija bus surengta ir prie Valdovų rūmų Vilniuje.

"(Liepos - ELTA) 19 dieną pasirodys basų pareigūnų choras, prie Valdovų rūmų atliks vergų choro ariją iš Džiuzepės Verdžio (Giuseppe Verdi) operos "Nabucco", - informavo R. Katinienė.

Šįkart pareigūnai užsimojo plačiai - kaip patikino R. Katinienė, rudenį planuojamas ir žymiai didesnis, masinis protestas, tačiau jo detalės kol kas neaiškios.

"Rudenį yra planuojama didelė protesto akcija, o datą pasirinksime pagal renginius", - sakė R. Katinienė.

Pareigūnai savo protestus atšaukti žada tik tuo atveju, jei šalies valdžia raštiškai įsipareigotų imtis reformų.

"Jeigu mūsų valdžia susidomėtų mūsų problemomis ir bent jau pasirašytų kažkokius ketinimų protokolus, kuriais įsipareigotų pareigūnams didinti atlyginimus, priimti teisės aktus, kurie yra svarbūs, jog mūsų veikla būtų sklandi, tai, kas be ko, mes atšauktume savo protestus. Bet kol kas tai - šiandien pasakė, rytoj nepadarė...", - nusivylimo neslėpė policininkų profesinės sąjungos pirmininkė.

ELTA primena, kad apie parengtą priemonių planą būsimiems protestams yra pranešęs ir Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininkas Vladimiras Banelis.

"Liepos mėnesį planuojama ne viena protesto akcija", - sakė V. Banelis.

Kaip pavyzdį įvardijo pasieniečių planuojamą "itališką" protestą (itin kruopštų patikrinimą - ELTA) liepos 9-10 dienomis.

www.l24.lt

Komentarai  

 
#1 ... 2013-07-06 05:54
Tai ar buvo????
Laikrastis ta turetu vaizduoti. Ne tik copypastinti???????? ???????
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24