Minint tarptautinę Šeimos dieną lankytos Vilniaus rajono šeimos

2016-05-18, 18:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Minint tarptautinę Šeimos dieną lankytos Vilniaus rajono šeimos fot.vrsa.lt

Gegužės 15-ąją minime tarptautinę Šeimos dieną, kurią 1994 metais savo sprendimu patvirtino Jungtinių Tautų organizacija. Šiais metais, siekiant pagerbti darnias, gražiai vaikus auginančias rajono šeimas, Vilniaus rajono merė Marija Rekst Tarptautinės šeimos dienos proga padėkos raštais apdovanojo 7 Vilniaus rajono šeimas.

Gegužės 16 d. Gražinos ir Arvydo Maksimovičių šeima, įsikūrusi Bezdonių miestelyje, šiltai priėmė Vilniaus rajono mero pavaduotoją Česlavą Olševskį ir kitus savivaldybės atstovus. Meilės ir pagarbos pagrindu šeimoje gražiai auklėjamas ir rengiamas visuomeniniam, savarankiškam gyvenimui pulkelis vaikų: tris berniukai – 10, 12, 17 metų, 7 metų mergaitė, bei dar metukų neturintis mažylis. Vicemeras įteikdamas padėkos raštą merės Marijos Rekst vardu dėkojo Maksimovičių šeimai už skiepijamas gražias, krikščioniškas tradicijas šeimoje bei įteikė vaikams saldžių dovanų ir Gailestingojo Jėzaus paveikslą, kad saugotų šeimą nuo negandų bei rūpesčių.


Vicemeras taip pat aplankė ir padėkos raštą už rūpestį ir puoselėjamas krikščioniškos šeimos vertybes įteikė Lavoriškių seniūnijoje gyvenančiai Anos ir Jaroslavo Gricevič šeimai, auginančiai 3 vaikus – vyresnėlį sūnų bei dvi dukras. Tikybos mokytoja ir socialine pedagoge dirbanti Ana Gricevič savo šeimos pavyzdžiu skatina puoselėti tikrąsias krikščioniškąsias vertybes. Šeima aktyviai dalyvauja bažnyčios ir kaimo bendruomenės gyvenime, nėra abejinga kito asmens skausmui ar pagalbos šauksmui. Gricevičių šeima nuoširdžiai džiaugėsi rajono valdžios rūpestingumu bei prisipažino, jog įteiktą Gailėstingojo Jėzaus paveikslą svajojo įsigyti jau kuri laiką.

Nemenčinės seniūnijoje gyvenančią Javelskių šeimą aplankė ir mero padėkos raštu apdovanojo administracijos direktoriaus pavaduotojas Robert Komarovski. Abu sutuoktiniai Lucija ir Arturas gimė Vilniaus rajone, čia jie davė santuokos įžadus, įsikūrė bei susilaukė 3 atžalų: Lecho, kuriam greitai jau sukaks 17 metų, bei dvynukų Eleonoros ir Tomo, kurie šiemet švęs savo 16 gimtadienį. Pareigingi ir darbštūs tėvai, besąlygiškai mylėdami savo vaikus, auklėja juos dorais, atsakingais žmonėmis, rūpinasi jų ateitimi. Javelskių šeima turi bendrą pomėgį bei savas tradicijas. Kasmet keliauja po Lietuvą, domisi savo gimtojo krašto istorija bei kultūra. Kartu su šeima prižiūri prie namų esančią koplytėlę – tvarko aplinką, sodina gelės.

Mero padėkos raštu apdovanota jauna, darni bei katalikiškas tradicijas puoselėjanti šeima, kuri augina 4 pilnametystės dar nesulaukusius vaikus. Andriaus ir Marijos Kondratų šeima į Paberžės seniūniją atsikraustė neseniai. Ieškodami atokesnės vietos nuo miesto šurmulio, čia įsigijo žemės sklypą ir pasistatė namą, kuriame šiandien auga aštuonmetis Elanas, šešiametė Elinga, keturmetė Erika bei šeimos pagrandukas dvimetis Einaras. Kondratų šeimoje vaikai auga girdėdami dvi gimtąsias kalbas – lietuvių ir lenkų. Vaikai nuo mažens aktyviai dalyvauja popamokinėje veikloje – būreliai, baseinas, išvykos, renginiai.

Sudervės kaime gyvenančios Beatos ir Gžegožo Daniševskių šeima – dar vienas doros ir laimės pavyzdys. Tris vaikus auginantys sutuoktiniai kartu jau 14 metų. Jų tėvai ir protėviai gimė Vilniaus rajone. Čia savo ateitį nusprendė sukurti taip pat Beata ir Gžegožas. Visi šeimos vaikai –  Paulina, Mateuš ir Maksymilian – lanko Vilniaus rajono Sudervės M. Zdziechovskio mokyklą. Šeima yra tvarkinga, darbšti, aktyviai dalyvaujanti visuomeninėje veikloje.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Robert Komarovski, merės padėkos raštu taip pat apdovanojo Paberžės seniūnijoje, Visalaukių kaime gyvenančią bei auginančią tris vaikus, jauną Alinos bei Gžegožo Petrovskių šeimą. Vyriausiajam Petrovskių šeimos berniukui Adrianui 13 metų, Deimanui – 6, o Emai beveik 3 metukai. Vaikai lanko Visalaukių kaime esančią mokyklą bei darželį. Vyriausiasis Adrianas aktyviai dalyvauja visuomeniname gyvenime, yra populiaraus Vilniaus rajono liaudiškų šokių kolektyvo „Perla“ šokėjas.

Vilniaus rajono merės padėkos raštu šiemet taip pat įvertinta Pileckių šeima, kaip pavyzdinga rajono šeima, kuri gali didžiuotis trimis padoriomis, darbsčiomis bei atsakingomis dukromis. Danuta su dukra labai daug metų gieda bažnyčios chore, aktyviai dalyvauja bažnyčios ir kaimo gyvenime. Šeima rūpinasi savo bendruomenės gerbūviu, puoselėja tikrąsias žmoniškąsias ir krikščioniškąsias vertybes.

Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst tarptautinės Šeimos dienos proga visoms šeimoms dėkojo už tikro kilnumo ir laimės pavyzdžius, rūpestį, puoselėjamas krikščioniškos šeimos vertybes bei ant tvirtų doros ir moralės pamatų kuriamą vaikų ateitį.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24