Saugi aplinka geležinkeliuose AB "Lietuvos geležinkeliai", Policijos departamento ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos rūpestis

2013-05-25, 11:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

AB „Lietuvos geležinkeliai", Policijos departamentas ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba bendradarbiauja formuodami saugią aplinką geležinkeliuose, užtikrindami viešąją tvarką ir visuomenės saugumą.

Gegužės 23 d. AB „Lietuvos geležinkeliai" generalinis direktorius Stasys Dailydka, laikinai einantis policijos generalinio komisaro pareigas Algirdas Stončaitis ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas generolas Vainius Butinas pasirašė bendrų priemonių planą šiems ir ateinantiems metams. Numatyta kartu rengti pratybas ir mokymus, tęsti prevencinę veiklą mažinant nelaimių geležinkelio pervažose skaičių, vykdyti priemones užkertančias kelią metalo laužo neteisėtai apyvartai, organizuoti uniformuotų viešosios policijos pareigūnų patruliavimą vietinio susisiekimo traukiniuose, organizuoti susitikimus su asmenimis, gyvenančiais netoli geležinkelio stočių bei pervažų, skatinti gyventojus pranešti apie daromus viešosios tvarkos pažeidimus bei nusikalstamas veikas geležinkelių transporte ir t.t.

AB „Lietuvos geležinkeliai" generalinis direktorius S. Dailydka pažymėjo, kad aktyviai bendradarbiaujant pasiekta neblogų rezultatų. Generalinis direktorius akcentavo mokymų ir pratybų veikti krizinėse situacijose, kurias organizuoja bendrovė, svarbą. Pakvietė jose dalyvauti ir policijos bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos padalinių pareigūnus, nes saugumo geležinkeliuose užtikrinimas yra visų reikalas.

Laikinai einantis policijos generalinio komisaro pareigas Algirdas Stončaitis pabrėžė, kad pastaraisiais metais dalykinis bendradarbiavimas su AB „Lietuvos geležinkeliai" tapo ženkliai aktyvesnis. Pasiūlė bendrovės atstovams dalyvauti departamento organizuojamame apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų vadovų pasitarime. Pritarė AB „Lietuvos geležinkeliai" generalinio direktoriaus S. Dailydkos pasiūlymui dalyvauti praktiniuose bendrų veiksmų atlikimo ir koordinavimo, pasiruošimo veikti ekstremalaus įvykio geležinkelyje mokymuose.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas generolas Vainius Butinas teigė, kad jo vadovaujamos tarnybos padalinių vadovai taip pat patenkinti aktyviu bendradarbiavimu su AB „Lietuvos geležinkeliai".

Apibendrindamas 2012 m. drauge nuveiktus darbus, AB „Lietuvos geležinkeliai" Vidaus administravimo ir saugos departamentas Saugumo skyriaus viršininkas Valdas Jankauskas, pabrėžė, kad bendradarbiavimo dėka nusikalstamų veikų skaičius geležinkeliuose mažėja, o jų ištyrimas siekia beveik 45 proc. Daug dėmesio buvo skirta siekiant paspartinti eismo įvykių geležinkeliuose, kurių metu nukentėjo žmogus, tyrimą bei sumažinti traukinių užlaikymą. V. Jankauskas pažymėjo, kad pastaruoju metu policijos pareigūnai vis operatyviau reaguoja į iškvietimus ir dirba įvykių vietose, ypač Kauno regione, supranta bendrovės problemas, kylančias dėl ilgo traukinių užlaikymo.

Siekdami užkirsti kelią nelaimėms geležinkelio pervažose, AB „Lietuvos geležinkeliai" darbuotojai su Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnais pavojingose Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių pervažose vykdo prevencines akcijas, dalija informacinius lankstinukus, atšvaitus.

Opi problema - metalų vagystės. AB „Lietuvos geležinkeliai" drauge su bendradarbiavimo partneriais LESTO, TEO ir metalo supirkėjų asociacija „EEPA" tikrina metalo supirktuves, vykdo analitinį ir prevencinį darbą, keičiasi informacija, teikia siūlymus teisinei bazei tobulinti.

„Džiugu, kad policijos generalinis komisaras įsakymu įpareigojo policijos komisariatus pasitelkti minėtų bendrovių saugos padalinių darbuotojus vykdant tarptautinę operaciją „Metalai", - sakė V. Jankauskas.

Pasitarimo metu buvo atkreiptas dėmesys į AB „Lietuvos geležinkeliai" ypač aktualius kontrabandos gabenimo užkardymo klausimus. Daug dėmesio kontrabandos prevencijai skiria Keleivių vežimo direkcija, o UAB „Gelsauga" reguliariai organizuoja reidus ir lokomotyvų brigadų patikrinimus. Pernai bendrovės Saugumo skyriaus darbuotojai organizavo mokymus ir pokalbius su visomis Keleivių vežimo direkcijos palydovų brigadomis, aptarnaujančiomis traukinius, vykstančius į Maskvą ir Sankt Peterburgą.

AB „Lietuvos geležinkeliai", Policijos departamento ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovų pasitarimas vyko Vilniaus geležinkelio stoties Keleivių rūmuose esančioje konferencijų salėje, pasitarimo dalyviai apsilankė šalia esančiame baigiamame įrengti bendrovės Eismo valdymo centre bei netrukus pradėsiančiame veikti keleivių 5-ojo perono terminale.

www.policija.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24