Jungdamiesi prie banko internetu sistemos dauguma gyventojų vis dar renkasi slaptažodžių korteles

2013-05-24, 07:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

SEB banko duomenimis, daugiausia privačių elektroninės bankininkystės vartotojų – daugiau kaip 80 proc. – prie banko internetu sistemos jungiasi naudodamiesi slaptažodžių kortelėmis. Tuo tarpu didesnį saugumą užtikrinančiomis priemonėmis – elektroniniu slaptažodžių generatoriumi, mobiliuoju ar elektroniniu parašu – naudojasi tik kas septintas privatus klientas.

„Dauguma klientų vis dar naudojasi pačia paprasčiausia prisijungimo prie banko paslaugų internetu sistemos priemone – slaptažodžių kortele, nors būtent šių kortelių turėtojai statistiškai dažniausiai pakliūva į telefoninių sukčių pinkles. Vis tik matome, kad vis daugiau žmonių slaptažodžių korteles keičia į elektroninius slaptažodžių generatorius ar pradeda naudotis elektroniniu bei mobiliuoju parašu ir taip užtikrina didesnį savo lėšų saugumą", – sako Virginijus Doveika, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius.

SEB banko statistika rodo, kad privačių klientų, kurie prie banko paslaugų internetu sistemos jungiasi naudodamiesi generatoriais, per metus padidėjo beveik 15 procentų. Naudojimasis elektroniniu ir mobiliuoju parašu per metus išaugo keletą kartų, tačiau šiomis priemonėmis prie banko sistemos jungiamasi vis dar vangiai.

„Kuo daugiau įvairios šalies institucijos, norėdamos nustatyti asmens tapatybę ar leisti patvirtinti dokumentus, suteiks galimybę naudoti elektroninį ir mobilųjį parašą, tuo dažniau šia priemone naudosis ir gyventojai tvarkydami asmeninius finansus. Toks pavyzdys galėtų būti Estija. SEB banko Estijoje duomenimis, beveik trečdalis banko privačių klientų jau naudojasi elektroniniu parašu ir skaičiai nuolat auga", – sako V. Doveika.

www.seb.lt

www.L24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24