Pirmajame Lietuvos policijos pirmininkavimo renginyje – apie saugumą sporto renginių metu

2013-05-21, 08:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos policija pradeda Pirmininkavimo ES Taryboje renginių ir susitikimų maratoną. Jau š. m. gegužės 21-22 dienomis Vilniuje vyks policijos bendradarbiavimo darbo grupės ir masinių renginių ekspertų grupės susitikimas. Masinių renginių ekspertų grupės nariai bent vieną kartą per metus posėdžiauja sprendžiant didelių sporto renginių saugumo klausimus.

2002 m. balandžio 25 d. priimtas Europos Sąjungos Tarybos sprendimas dėl saugumo tarptautinio masto futbolo rungtynėse, kuris įpareigoja valstybes nares įsteigti nacionalinį futbolo informacijos centrą. Šiuo metu Nacionaliniai futbolo informacijos centrai yra įsteigti visose ES narėse bei keliose ne ES narėse šalyse, Lietuvoje šiuo centru paskirtas Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.

Darbo grupės posėdyje bus siūloma saugumo užtikrinimo klausimus spręsti ir kitų sporto renginių metu. Lietuvoje tai būtų aktualu krepšinio rungtynių metu, kitose ES šalyse tai „paliestų" ir kitas komandines sporto šakas (pvz. ledo ritulį).

Susitikime bus diskutuojama ir apie fanų ambasadų veiklą. Daugumoje ES šalių įsteigtos tokios ambasados, kurių tikslas - minimizuoti saugumo ir viešosios tvarkos pažeidimo riziką sporto renginių metu. Lietuvoje toks fanų sambūris iki šiol neveikia.

Į susitikimą atvyks ES šalių ekspertai, sukaupę didelę patirtį ir turintys daug specifinių žinių apie saugumą sporto renginių, ypač futbolo, metu.

www.policija.lt

www.L24.lt 

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24