Teisėjų kolegijos nušalinti "darbiečiams" nepavyko

2013-05-02, 11:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus apygardos teismas (VAT) atmetė Darbo partijos advokato Vladimiro Buslovičiaus prašymą nušalinti teisėjų kolegiją.

ELTA jau skelbė, kad VAT, nagrinėjančiame Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos bylą, baigiamąją kalbą teisiamiems "darbiečiams" ketvirtadienį turėjo pradėti skaityti prokuroras, tačiau Darbo partijos gynėjas prašė byloje padaryti pertrauką ir ją perduoti nagrinėti kitai teisėjų kolegijai. Darbo partijos gynėjas su prašymu, kuris adresuotas VAT ir Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkams, taip pat įteikė kompaktinį diską su garso įrašu ir jo stenograma.

Teismas šį prašymą atmetė, nes neaišku, iš kur įrašas, pareiškėjai jo kilmės nenurodė. Teismas pasisakė, kad anoniminis įrašas nevertintinas kaip įrodymas. Tai jau ne pirmas kartas, kai kaltinamieji bandė nušalinti VAT teisėjų kolegiją, kuriai pirmininkauja teisėja Daiva Pranytė Zalieckienė.

Teisme baigiamąją kalbą, kurią sudaro 189 puslapiai, pradėjo sakyti valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Saulius Verseckas. Baigiamojoje kalboje kaltintojas aptaria bylos įrodymus, išreiškia nuomonę, ar reikia kaltu pripažinti teisiamus asmenis ar juridinius asmenis, pasiūlo, kokią skirti bausmę.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Be partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho, kaltinimai byloje buvo pateikti ir Darbo partijai kaip juridiniam asmeniui, ir kai kuriems asmenims.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24