Michal Mackevič: tikimės, kad šeštadienio eisenoje Vilniaus gatvėmis dalyvaus per 10 tūkst. Lietuvos lenkų

2013-04-30, 11:40
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Jau šį šeštadienį, gegužės 4 d., po trijų metų pertraukos Vilniaus gatves užtvindys šventinė eisena, skirta paminėti Pasaulio lenkų dieną. L24.lt kalbintas Lietuvos lenkų sąjungos pirmininkas Michal Mackevič pažymėjo, kad organizatoriai tikisi sulaukti daugiau kaip 10 tūkst. šventinės eisenos dalyvių.

Planuojama, kad 11 val. iškilminga eisena pajudės iš Lietuvos Respublikos Seimo rūmų aikštės ir žygiuos pagrindine Vilniaus gatve – Gedimino prospektu, Vilniaus ir Vokiečių gatvėmis - iki Aušros Vartų bažnyčios, kur, eisenai pasibaigus, bus aukojamos šv. Mišios.

Tądien Vilniuje taip pat bus paminėtos Lenkijos Respublikos vėliavos ir Gegužės 3-osios Konstitucijos dienos. Iškilmingoje eisenoje Vilniaus gatvėmis dalyvaus Lietuvos lenkų sąjungos nariai iš visos Lietuvos.

– Ši eisena yra nepaprastai svarbi lenkams, gyvenantiems už Lenkijos ribų. Ji rengiama siekiant skatinti bendruomeniškumo bei vienybės jausmą. Eisenoje dalyvaus sąmoningi, susitelkę Lietuvos lenkai, gyvenantys įvairiuose Lietuvos kampeliuose – sakė Lietuvos Respublikos Seimo narys bei Lietuvos lenkų sąjungos pirmininkas Michal Mackevič.

Lietuvos lenkų sąjungos pirmininkas pažymėjo, kad gegužės 2-ąją minima Pasaulio lenkų diena yra proga susimąstyti, ar padarėme viską, kad galėtume didžiuotis būdami lenkais. Gegužės 2-oji yra darbo diena, todėl Pasaulio lenkų dienos minėjimą nuspręsta perkelti į šeštadienį, gegužės 4-ąją. Kaip ir ankstesniais metais, planuojama surengti eiseną, kurioje dalyvaus visų Lietuvos lenkų sąjungos skyrių nariai, kitų organizacijų atstovai, taip pat jokiai organizacijai nepriklausantys asmenys.

– Kviečiame visus kartu paminėti šią nuostabią dieną – į Pasaulio lenkų dienos šventę kviečia Michal Mackevič.

www.L24.lt 

Komentarai  

 
#1 Pszekas 2013-05-04 10:38
Gėda!!!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24